Felújítják az Álomutazót karácsonyra

Az alkotók ígérete szerint feszesebbé és pergősebbé teszik a nagyszabású és látványos produkciót.

Tomi – a történet kisiskolás főhőse – egy olyan világban él, ahol nincs mézes tej. Se pihe-puha ágynemű. Se alvósállat. Az földi élet akkor fordult ki a sarkából, amikor Tomi sztártudós apukájának fejéből kipattant a történelem legnagyszerűbb találmányának ötlete: az Agyturbósító™. Az emberiség azóta fittyet hány a pihenésre, a nyolc óra alvást felváltotta a nyolc másodperces turbózás. Így mindenki sokkal többet tud dolgozni, az emberek sokkal hatékonyabbak, energikusabbak és produktívabbak lettek.

Tomi és barátja, a Bárány akcióba lendülnek, hogy bebizonyítsák: az alvás és az álmok igenis fontosak, és hogy a rémálmoktól sem kell félni. Az embereknek újra meg kell tanulniuk álmodni. A nagy kaland Tomit is szembesíti a félelmeivel és a vágyaival. Legfőképpen azzal az álmával, hogy újra együtt legyen a család karácsonykor. Esetleg egy puha ágy... mézes tej... meg egy alvós állat...

_tgp0324photoshop.jpgStohl András a tavalyi előadásban (fotók: Toldy Gábor)

A produkció tavaly 50 ezer látogatót vonzott és idén újra színpadra kerül, december 22-én, 23-án, 27-én és 28-án a BOK csarnokban. „Az idei darab a 2017-es Álomutazó felújítása. Semmit nem vettünk ki, sőt, egy dallal több is elhangzik, azonban igyekeztünk egy kicsit feszesebbé, pörgősebbé tenni a mesemusicalt” – mondta Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője, a darab rendezője és koreográfusa.

Az előadásban idén is szerepel Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Falusi Mariann, Varga Viktor és Ábel Anita is, és a Tomit alakító két ifjú színész, a Madách Tánc- és Színművészeti Szakgimnáziumnövendéke, Marinka Móric és az Erdélyből érkező Szabó Hunor.

_tgp0462photoshop.jpg

Megdöbbentőek a darab méretei, ekkora előadás nincs másik Magyarországon” – tette hozzá Juronics Tamás. A 40 m széles és 25 méter mély, tehát összesen 1000 m2-es színpadon egy 4 emeletes ház magasságú díszlet tölti be a teret, ahol 3 szinten mozognak a színészek, táncosok. „Lenyűgöző a látványvilág, egyedülállóak a díszletek” – folytatta a rendező. Az interaktív ledfal, ami a szereplők mozgására reagál, összesen 374 m2 felületű, ekkora ledfal csak az Álomutazóban látható Magyarországon. A ledfalak közt lesz 100 m2-nyi olyan minőségű, nagyfelbontású fal, aminek a felbontása 16-szor nagyobb, mint a HD felbontás, amelyen az egész előadás alatt folyamatosan változó, mozgó, filmszerű hátterek teszik egyedülállóvá a látványvilágot.

A színpadon 6 helyszín tűnik fel és sok-sok álomkép. Fellép a Szegedi Kortárs Balett 30 táncosa és láthatjuk Rippel Akadémia artistáit is. A 30 táncos – a videofalakon megsokszorozva – több száz szereplővé válik, a színen összesen 266 formatervezett jelmez tűnik fel, de lesznek egykerekű e-rollokon száguldó robotok és reptetés a színpadon és a nézők felett. A musical zenei anyaga már aranylemez és a Rakonczai-Orbán szerzőpáros a 17 dal mellé egy újat is írt a felújított produkcióhoz.

_tgp0254photoshop.jpgSchell Judit

Az előadást létrehozó TulipánTündér Produkció az idén is gondol a rossz körülmények között élő, segítségre szoruló  gyerekekre. Az UNICEF Gyerekhang kampányához támogatólag kapcsolódott a produkció, mely adománygyűjtő akcióval és élményekkel, emellett pénzbeli adománnyal is támogatta a kampányt.  A Kilátó Élményprogram keretében sok hátrányos helyzetű gyermek láthatja majd az Álomutazó előadásait és a látogatók is hozzájárulhatnak a jótékonysági akcióhoz. Minden jegyvásárló, ha Álomutazó szilikon karkötőt is vásárol, karkötőnként 1000 Ft jut az UNICEF Magyarország számára. És létezik egy adományvonal, a 13600, ahol a 32-es kód megadásával 500 Ft-tal lehet a szervezet munkáját támogatni.

(Forrás: TulipánTündér Produkció)

Kapcsolódó cikkek

A nap fotója – Álomutazók
„A tánc és a színház virtuálisan valahol a kórház és a templom között van” - Interjú Juronics Tamással

süti beállítások módosítása