Egy kis nyár a mínuszokban

Nemzetközi opera- és táncelőadásokat kínál a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten, amelyek a fesztivál ajándékkártyájaként akár a karácsonyfa alá is betehetőek.

Tovább bővült azoknak a 2019-es szabadtéri előadásoknak a száma, amelyekre a Budapesti Nyári Fesztivált szervező Szabad Tér Színház a napokban megkezdte a jegyek értékesítését.

Valódi kuriózum a klasszikus balett alapdarabja, a Giselle, amely a Novoszibirszki Állami Akadémiai Opera és Balettszínház előadásában két júniusi estén kerül színre, címszerepében Olga Grishenkovával, akivel a tavalyi The Great Gatsby balettshow Daisy-jeként már találkozhatott a margitszigeti közönség.

giselle.jpg                         Giselle (fotók forrása: Szabad Tér Színház)

Júliusban folytatódik az Operagála világsztárokkal sorozat, amelyben az operairodalom legszebb áriáit ezúttal a kivételesen gazdag repertoárral rendelkező olasz tenor, Vittorio Grigolo szólaltatja meg. Az ugyancsak hagyományosnak számító margitszigeti szimfonikus filmzenekoncertek sorában az idei a Hollywoodi csillagok koncert lesz, amely most is korhatárok nélkül várja a közönséget, családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. 

Az egyetlen estén látható két egyfelvonásos opera a Parasztbecsület és a Bajazzók Georges Delnon rendezésében, korunk egyik legfontosabb argentin tenorja Marcelo Álvarez főszereplésével érkezik, aki Turiddu és Canio szerepébe egyenesen a New York-i Metropolitan Opera és az Opera de Monte-Carlo után olyan sztárokkal lép színpadra, mint Komlósi Ildikó és Badral Chuluunbaatar, a III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny idei mongol győztes baritonja vagy Pasztircsák Polina

sukhisvili.jpg                         A National Georgian Ballet Sukhishvili  táncestje

Augusztus közepén a hagyományos grúz és a különböző klasszikus táncokat ötvöző, a grúz nép múltjáról szóló műsorral érkezik a Sukhisvili tánctársulat, amely alapításától kezdve jelentősen eltér a  modern balett hagyományaitól.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu

(Forrás: Szabad Tér Színház)

süti beállítások módosítása