Meztelenül jótékonyak

A Magyar Színház és a Naptárlányok előadásának szereplői egy frivolnak hangzó, ám ízléses ötlettel támogatják az Onkológiai Központot.

A Magyar Színház több mint egy éve mutatta be Tim Firth: Naptárlányok című színdarabját Tallós Rita rendezésében. A színdarab valós történetet dolgoz fel, az ötven- (és kicsit több) pluszos nők által létrehozott naptár és alapítvány valóban létezik.

naptarlanyok_semseieszter.jpgA naptárlányok (fotók: Semsei Eszter)

A kétezres évek elején ezek a többnyire decens ám nem nagyon gazdag kisvárosi angol nők tényleg meztelenül álltak modellt a nőegyleti naptárjuk elkészítéséhez, mert a környékükön működő és rossz anyagi helyzetben lévő rákkórházba szerettek volna egy kényelmes kanapé árát összegyűjteni.  A naptár világsiker lett, a bevételből egy új kórházi szárny épült és a nők történetéből hollywoodi film és világszerte játszott színdarab született. Ezt a színdarabot mutatta be a Magyar Színház 2017 októberében.

Ám a történet nem állt meg itt. A valódi nőkről írt szerepeket játszó színésznők elkészítették a naptár hasonmását, amelyet az előadások alatt a színház előcsarnokában működő Emléktárgyboltban megvásárolhatók. A naptár bevételét pedig felajánlották a Semmelweis Egyetem Onkológiai Központjának.

A 721.000.- forintot és azt az összeget, amit majd az ez évi utolsó előadáson a naptárvásárlással tesznek hozzá a nézők december 29-én, az év utolsó Naptárlányok előadásán adja át a társulat és Zalán János igazgató Prof. Dr. Dank Magdolnának az Onkológiai Központ igazgatójának.

naptar_lanyok.jpgA naptárlányok a velük készült naptárral

A naptárban és a színdarabban szereplő színésznők: Hegyi Barbara, Igó Éva, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Udvarias Anna, Bede-Fazekas Anna.

(Forrás: Magyar Színház)

Kapcsolódó cikkek

Nők, erők és energiák

süti beállítások módosítása