Korhatáros felolvasószínház az Átriumban

A költők és írók szerelmeiről szóló Így szerettek ők sorozatban Babits Mihály és Csáth Géza életébe kaphatunk betekintést. 

A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készíti el az egyes előadások szövegkönyvét. 

mf_001.jpgNyári Krisztián és Réczei Tamás (fotó: Mészáros Csaba)

A január 15-i előadás Babits Mihály, Török Sophie és Szabó Lőrinc szerelmi háromszögének történetét meséli el, eredeti dokumentumok, levelek, visszaemlékezések, versek és szövegek segítségével. Babits Mihályt Fekete Ernő, Török Sophie-t Kiss Diána Magdolna, Szabó Lőrincet Bercsényi Péter alakítja. 

A február 24-i előadás főhőse a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb figurája, a mennyet és a poklot is többször alaposan bejáró alakja, Csáth Géza lesz, ez a színházi sorozat első olyan darabja, amit csak 18 éven felüli nézőinek ajánl a színház. Az előadásban Thuróczy Szabolcs mellett Trokán Anna lesz látható.

(Forrás: Átrium)

süti beállítások módosítása