A világ táncai egy előadásban

A Vári Bertalan által vezetett Variadance felújítva mutatja be Terminál – Határtalan táncok című előadását.

Japán taiko ritmusok, vad afro táncok, a velencei karnevál hangulata, egy tradicionális zsidó esküvői ceremónia, spanyol flamenco, ír sztepptánc, görög szirtaki és mulatós cigánytánc egy produkcióban. 

unnamed_6.jpg 
A különleges táncprodukció ötletét egy nagyon is életszerű repülőtéri szituáció adta. „Szépen megtervezett utazásunkat egyik pillanatról a másikra felboríthatja egy nem várt esemény – sztrájk, havazás vagy vulkánkitörés – hosszabb időre földön marasztalva a repülőgépeket, kényelmetlen várócsarnokokban összezárva az utazókat. Az idő múlásával együtt növekvő unalom, bosszúság helyett akár jól is érezhetné magát a hasonló sorsra jutott nemzetközi társaság.... ehhez pedig csak egy dolgot kell tenni: táncolni".
 
A Terminál című darabban egymást tanítják meg saját nemzeti táncukra az utazók, így mutatják meg a világnak, hogy a mindennapos bosszúságok, kényszerpihenők közös szórakozássá varázsolhatók. A táncosok egymás után fűzik sorba a tranzitban várakozó nemzetközi társaság táncait, zenéit, s bár a gép nem száll fel, az idő repül.

unnamed_7.jpg 
Az előadás január 26-án, este 6 órától látható az Erzsébetligeti Színházban.

(Forrás: KenMedia)

süti beállítások módosítása