Sztárok a szegedi szabadtéri Titanicon

Veréb Tamás, Détár Enikő és Szabó P. Szilveszter is megkapta már a beszállókártyáját a Titanicra.

De az álmok hajóján utaznak még olyan művészek is, mint például Szolnoki Tibor, Földes Tamás, Vágó Zsuzsi és Kerényi Miklós Máté. Február 1-től már Valentin-napi bérletek is válthatók a Szegedi Szabadtéri legromantikusabb musicaljére.

detar_eniko_foto_madach_szinhaz-horz.jpg        Détár Enikő és Veréb Tamás (fotók: Madách Színház, Szegedi Szabadtéri Játékok)

A nyár musicalpremierje, a Titanic szereposztását azóta várjuk, mióta először hallottuk a válogatón elhangzott dalokat. Somogyi Szilárd rendező és Balassa Krisztián karmester a szereplőválogatáson nem könnyű feladattal szembesült, de végül megszületett a döntés, hogy ki kapja meg a beszállókártyáját az augusztus 9-én induló Titanicra.

Visszatér a musicalszínpadra Veréb Tamás: A Notre Dame-i toronyőr után most egy újabb szerelmes hős szerepében zárhatják őt szívükbe a nézők. Jim Farellt, a Titanic szép reményű utasát játssza, akinek sorsa összefonódik egy talpraesett, szebb életre vágyó ír lánnyal. Szerelmét, Kate McGowant Vágó Zsuzsi alakítja majd – a Budapesti Operettszínház művészét számos sikermusical főszerepében szerethette meg a Dóm téri közönség is.

vago_zsuzsi_foto_klinszky_gabor.JPGA Titanic mindenkire kíváncsi, csípős humorú hölgyét, Alice-t Détár Enikő kelti életre: a közönségkedvenc színésznőt nagyszerű, Madách színházas musicalekben láthatták már a Szabadtérin.

                (Vágó Zsuzsi - fotó: KlinszkY Gábor)

A legendás hajó lelkiismeretes tervezőjének megformálására Szabó P. Szilvesztert kérték fel az alkotók. A Titanic tulajdonosát Szolnoki Tibor fogja alakítani. A tervezőt és a tulajdonost a Titanicon kívül semmi más nem köti össze – de az végzetesen.

Az „úszó város”-nak is nevezett Titanic személyzetéhez tartozik Barrett, a jobb életre vágyó, keményen dolgozó fűtő: őt a fiatal színművész, Sándor Péter játssza. A hajón uralkodó jó hangulatot garantálja Etches, akinek sodró lendületességét Kerényi Miklós Máté garantálja a Dóm téri színpadon. Az egyfelé utazó sok emberi sors között egy megható történet a Strauss-házaspáré: Frankó Tünde és Földes Tamás alakítja a szeretetre és tiszteletre méltó karaktereket.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

süti beállítások módosítása