Hat nagyszínpadi produkciót mutat be a Hevesi Sándor Színház

Besenczi Árpád művészeti vezetés nélkül folytatná az igazgatást Zalaegerszegen. Ami nem hangzik nagyon jól. Eddig is Sztarenki Pál tartotta víz felett a teátrumot.

A nézők javaslata alapján a művek színpadra állításában országosan elismert színházi szakemberek is részt vesznek - ismertette Besenczi Árpád igazgató.   

besenczi.jpg  Besenczi Árpád

Az új évad a Zrínyi 1566 című rockmusical bemutatójával kezdődik október 11-én. A Moravetz Levente, Balásy Szabolcs, Horváth Krisztián és Papp Zoltán szerzők által jegyzett színpadi mű ősbemutatója 2009. szeptember 7-én volt a Szigetvári várban - idézte fel Moravecz Levente rendező, hozzátéve, hogy a történelmi előadás a „kőszínházban is megállja a helyét”. A címszerepet Zalaegerszegen is Sasvári Sándor alakítja. A színművész szerint Zrínyi Miklóst eljátszani és végigénekelni élete egyik kiemelkedő szerepe.

Október 25-én Besenczi Árpád Claud Magnier Oscar című vígjátékát állítja színpadra, decemberben egy „fekete komédiát” mutatnak be: Tarcy Letts Augusztus Oklahomában című művét Funtek Frigyes rendezi.

Január 31-én Csiszár Imre rendezésében és Eperjes Károllyal a főszerepben Örkény István regényének színpadi adaptációját, a Tóték című tragikomédiát láthatja a zalaegerszegi közönség.

A Kőszívű ember fiai című előadást március 13-án mutatják be: Jókai Mór regényének színpadi változatát Böhm György - aki egyben a darab rendezője is - és Korcsmáros György írta. A romantikus színműben elhangzik a Nemzeti dal, amelyhez Tolcsvay László és Tolcsvay Béla komponált zenét. 

hevesi.jpg                          Hevesi Sándor Színház

Az évad utolsó bemutatóját, a Sose halunk meg című művet Koltai Róbert állítja színpadra. Az előadáson 14 gyönyörű, „fülbemászó” dal csendül majd fel - jegyezte meg a rendező. A zenés játék bemutatója április 24-én lesz a kőszínház nagytermében.

A színház próbaterme stúdiószínpadi előadás helyszíne lesz: Farkas Ignác Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című komédiáját rendezi. 

Az ifjúsági előadáson az Óz, a nagy varázsló című mesemusicalt mutatják be. A „modernizált előadáson” a kornak megfelelő technikai elemek jelennek meg a színpadon - ismertette Tompagábor Kornél rendező, hozzátéve, hogy a produkcióban 10-12 zalaegerszegi gyermek is fellép.

A Tantermi deszka elnevezésű színháznevelési program két produkcióval bővül: az általános iskolásokat Geoff Gillham Csontketrec című darabjával, a középiskolásokat pedig klasszikus, ókori történettel szólítják meg. 

Besenczi Árpád a sajtótájékoztatón jelezte, hogy 2020 februárjában „lejár a második ötéves mandátuma”. Az igazgatói pozíciót a következő évben újra megpályázza, és ugyanezzel a társulattal, de művészeti vezető nélkül szeretne tovább dolgozni.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Távozik Sztarenki Pál, a zalaegerszegi színház művészeti vezetője

süti beállítások módosítása