Erős évad az Örkény Színházban

Bodó Viktor, Hegymegi Máté, Mácsai Pál, Gáspár Ildikó, Polgár Csaba, Widder Kristóf és Tarnóczi Jakab is rendezni fog a Madách téri színházban.

Az évad bemutatói

Kertész utcai Shakespeare-mosó / rendező: Bodó Viktor / bemutat: szeptember 28.

A Szputnyik megszűnése óta Bodó Viktor ritka kincs a hazai színpadokon, ezt legutóbbi rendezése is mutatja (A Krakken-művelet az Átriumban). A szöveg gyaníthatóan még születés előtt áll, de legalábbis nem ismerős. Az Örkény színészei és a sajátos szemléletű rendező jó kombónak ígérkezik.

orkeny.jpg                        Hegymei Máté, Gáspár Ildikó és Tarnóczi Jakab (fotók: Dömölky Dániel, Horváth Judit és Éder Vera)

Édes Anna / rendező: Szenteczki Zita / bemutató: október 3.

Kosztolányi műve erős anyag, és Szenteczki Zita jó ismerője az ilyen anyagoknak. 

Sartre: A legyek / rendező: Hegymegi Máté / bemutató: december 19.

Hegymegi Máté az utóbbi években tehetségből az egyik legjobb hazai rendezővé nőtte ki magát. Bemutatkozott már a budaoesti Katonában is, és most az Örkény színészeivel állítja színpadra Sartre világvége vízióját. 

A szecsuáni jólélek / rendező: Mácsai Pál / bemutató: december 20.

Brecht mindig jó nyúlásnak bizonyul az Örkényben, hiszen a szerző eltartó és ironikus alaphangneme egyben az Örkény Színház anyanyelve is. A mindig aktuális történetet Mácsai Pál állítja színpadra. 

Andromaché (után szabadon) / rendező: Gáspár Ildikó / bemutató: március 20.

Gáspár Ildikó színpadi szerzőként a József és testvéreivel tette le a legnagyobbat az asztalra, amit Ascher Tamással közösen állítottak színpadra. Most egy női történetet választott. 

Birisnski: Zűrzavar / rendező: Polgár Csaba / bemutató: március 21.

Polgár Csaba rendezése rendre hosszú éveket élnek meg. Nem véletlen, színészként engedi játszani a színészeket, de rendezőként is pontosan tudja, mit akar. Most a zűrzavart akarja megmutatni. 

Májusi bemutató a Stúdióban / rendező: Widder Kristóf / bemutató: május 22.

Widder Kristóf már korábban is rendezett a Örkényben (Az üvegbúra). Vélhetően most sem egy könnyed darabot fog választani. 

Kleist: Hermann csatája / rendező: Tarnóczi Jakab / bemutató: május 23.

Tarnóczi Jakab jó eséllyel a "következő Hegymegi Máté". Még el sem végezte a színműt, már rendezett egy kitűnő Scrhoffenstein családot Kleisttől az Ódryn, és egy Prométheuszt a Katonában. 

süti beállítások módosítása