Három bemutató az Újszínház következő évadában

Csiszár Imre, Háda János és Nagy Viktor rendeznek a teátrumban

Tervezett bemutatók:

október / Herczeg Ferenc: Kék róka

Színjáték a házastársi hűtlenségről, az egymásba vetett bizalomról, annak hiányáról. Hogyan lesz egy házasságból szerelmi háromszög? Vagy négyszög? Esetleg ötszög? A derűs komédia hátterében nagyon is komoly kérdések merülnek fel az élet egyik legbonyolultabb társasjátékáról, a párkapcsolatról.
Rendező: Csiszár Imre
Főbb szerepekben: Gregor Bernadett, Nemes Wanda, Lux Ádám, Mihályi Győző, Nemes Wanda

ujsz.jpg

október / Fésűs Éva: A palacsintás király

A palacsintát mindenki szereti! Nincs ezzel másképpen Tóbiás király sem, Dínom-dánom ország uralkodója. Ennek köszönhetően az udvari főszakács, Derelye igen nagy befolyással bír az udvarban és hatalmával bizony csúnyán visszaél. Szerencsére azonban Éliás királyfi és Csöröge, az udvari bolond leleplezi a zsivány séfet és ahogy ez a mesékben lenni szokott minden jó, ha a vége jó.
Rendező: Háda János

február / Herczeg Ferenc: Az élet kapuja

Herczeg Ferenc zseniális érzékkel mutatja be a meghatározó történelmi  események hátterében húzódó történéseket. Az élet kapuja című regényt háromszor jelölték Nobel-díjra. A színhely ezúttal Róma, ahol Bakócz  Tamás a pápai tiara egyik lehetséges várományosa.  Miért fontos Magyarország számára, hogy az érsek elegendő szavazatot gyűjtsön? Kiknek az érdeke, hogy Bakócz elbukjon? Miért jelenti Róma ebben az időszakban hazánk számára az élet kapuját? Lebilincselő történelmi példázat, újabb nagyerejű alkotás Herczeg Ferenctől.
Rendező: Nagy Viktor

(Forrás: Újszínház)

süti beállítások módosítása