Díjeső és rekordot döntő látogatottság az Újszínházban

Egy teljes nap  - ennyi ideig tartana, ha összeadnánk, hogy az idei évadban hányszor és mennyit tapsolt a nagyérdemű az Újszínház előadásain.

A nyári szünet már elkezdődött, de előtte még a társulat megünnepelte a közös sikereket.

Az idei 289 előadáson összesen 60.497 néző vett részt, ami azt jelenti, hogy az Újszínház látogatottsága 94.92 százalékos volt. Külön öröm, hogy a VI. Keresztény Színházi Fesztivál idén rekordszámban vonzotta a közönséget, az darabok nem csak teltházasok voltak, hanem gyakran a pótszék is kevésnek bizonyult.

ujszinhaz.png

A nagyérdemű nem csak tapssal fejezte ki elismerését, rengetegen szavaztak is. A közönség véleménye alapján a 2018/19-es évadban Tintásüveg - díjat Pikali Gerda és Viczián Ottó kapta. A legjobb előadásnak a nézők idén A funtineli boszorkányt tartották, ezt  követi népszerűségben a Csíksomlyói passió és A vörös bestia.

A színház számos munkatársa ünnepelte az Újszínházban eltöltött éveinek kerek évfordulóját: Éppen 30 éve kezdték munkájukat a teátrumban Hajas-Kiss Anikó, a kelléktár vezetője, Liebentritt Erzsébet a fodrásztár vezetője, Szőke Éva, főpénztáros, és Kolozs Gyula, díszítő. Nemessányi Éva pedig 25 éve dolgozik korrepetítorként. A társulat ünnepélyesen mondott nekik köszönetet kitartó, hűséges és áldozatos munkájukért.

Bár az Újszínházban a függöny most egy ideig nem gördül fel, a kulisszák mögött folytatódik a munka, hiszen a következő évad bemutatóira készülnek: Herczeg Ferenctől két művet is színre visznek, A kék rókát és az Élet kapuját. A gyerekek pedig Fésűs Nelly Palacsintás király című meséjét láthatják majd.

Aki nyáron is szeretne találkozni az Újszínház előadásaival, az látogasson el július 8-án a Diósgyőri vár mellett  lévő Lovagi tornák terére, ahol a Ricse, ricse, Beatrice lesz látható, vagy augusztus 2-án a Szarvasi Vízi Színházba, mely egyetlen estére otthont ad a Kegyelmesasszony portréja című vígjátéknak.

(Forrás: Újszínház)

süti beállítások módosítása