Jubileumi évadát kezdi a Vörösmarty Színház

Ez a székesfehérvári teátrum huszonötödik évada. Ez alkalomból köszöntötték a társulat egyetlen olyan tagját, is aki a kezdetektől Székesfehérváron játszik.

A 2019/20-as színházi évadnyitón dr. Szikora János igazgató köszöntötte a társulat tagjait, mint mondta, a negyedszázad alatt sok kiváló színész, rendező, igazgató fordult meg a teátrum falai között. Erről szólt az a rövid filmösszeállítás, amelyet ünnepi pillanatok követtek, hiszen a huszonöt évvel ezelőtti társulatnak egyetlen tagja játszik azóta is a Vörösmarty Színházban: Závodszky Noémi, akit a direktor és a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András egy-egy virágcsokorral, a kollégák vastapssal köszöntöttek.

evadnyito_dsc_3904.jpgA színház társulata (fotók: Kiss László)

A film azzal a képpel indult, amint a Polgármesteri Hivatalban Nagy István, akkori polgármester ismertette a közgyűlési döntést, miszerint a város támogatja az önálló színházi társulat létrejöttét, a színház fenntartását. „Ott voltam azon a 25 évvel ezelőtti eseményen, ma is emlékszem mindenre, de akkor még nem fogtuk fel ennek a súlyát és jelentőségét, hogy mit is jelent egy város életében egy állandó társulat, s ennek tagja lenni. Itt nőttem fel, lettem azzá, aki ma vagyok. Ezek a színházi deszkák, ez a város nekem sokat jelent. Sírtam és nevettem ezidő alatt, volt, hogy majdnem feladtam, de szerencsére a hitem mindig továbbvitt. Hiszek a hivatásunkban, és hiszem, hogy óriási feladatunk van a világ jobbá tételében” – mondta meghatottan Závodszky Noémi.

Dr. Szikora János az idei évad kapcsán elmondta, tartalmas és szórakoztató darabokkal várják a közönséget a nagyszínpadon, a Kozák András Stúdióban és a Pelikán Kamaraszínházban egyaránt. Az új évadban a Vígszínházból érkező Seress Zoltánt, a tavalyi évadban a Perelj, Uram! című darabban a fiatal papot alakító Imre Krisztiánt, és a friss diplomás Ladányi Júliát is láthatja majd a fehérvári közönség. 

(Forrás: Vörösmarty Színház)

süti beállítások módosítása