Minden a Hello, Dolly!-val kezdődött

Szente Vajk nem csak rendez a Móricz Színház Színházban, kreatív vezetőként is számítanak rá.

A nyíregyházi teátrum és Szente Vajk együttműködése két és fél évvel ezelőtt indult, ekkor kezdődött az örökzöld musical, a Hello, Dolly! próbafolyamata. Minden idők egyik legjobb házasságszerzője, a derűs kedélyű özvegyasszony: Mrs. Dolly Levi és a dúsgazdag üzletember, Horace Vandergelder története az akkori évad legnagyobb közönség kedvence lett a Móricz Zsigmond Színházban. Ezt sikerült megismételni a Szente Vajk nevével fémjelzett előadásokkal a következő évadokban is: a Sherlock Holmes, a sátán kutyája 36 előadását több mint 12 és fél ezer néző látta, a Meseautóra pedig 44 teltházas előadáson eddig 18 ezer néző volt kíváncsi. 

szente_okok.pngSzente Vajk

A közös munka nekem több szerencsés találkozást is hozott: különleges embereket, kivételes színészegyéniségeket ismerhettem itt meg, akikkel azóta is, évadról évadra imádok együtt dolgozni egy-egy előadás születésén. (…) Kreatív vezetőként részt veszek a teátrum hosszú távú műsorterveinek előkészítésében is. Előadásaim vizualitása: díszletei, jelmezei, koreográfiái adhatják az alapját egy-egy évad arculatának, így a színház kreatív anyagain is visszaköszönhetnek elképzeléseim”- mondta el Szente Vajk, aki legközelebb október 28-án kezdi Nyíregyházán a 9-től 5-ig című musical próbafolyamatát.

A kacagtató, felkavaró és szívmelengető történetet a magyar közönség a Jane Fonda főszereplésével készült, azonos című filmből ismerheti, amelynek másik főszereplője Dolly Parton volt – ő a zenés változat zeneszerzője is. A nagyszabású musical a Broadway és a WestEnd hosszú szériái után érkezik Magyarországra – először december 7-én, a Móricz Zsigmond Színházba. 

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

süti beállítások módosítása