Vidnyánszky Attila újabb lépést tesz 10. Bánk bánja felé

Új Bánk bán produkciót hoznak létre a Coopera és partnerei 2020-ban. Az opera rendezője Vidnyánszky Attila, a címszerepben pedig Molnár Levente, erdélyi származású művészt láthatjuk majd.

„Számomra, számunkra a nemzeti összetartozást nem lehet szebben kifejezni, mint a művészettel, anyaországi és határon túli művészek közös alkotásával” – nyitotta meg a Coopera sajtótájékoztatóját Dr. Vadász Dániel producer. A 2020-ban induló, hazai és nemzetközi turnét is magába foglaló előadássorozattal, a Bánk bán bemutatójával a Coopera produkció véleménye szerint új szintre emeli eddigi misszióját, amely az operajátszás népszerűsítését, minőségi előadások létrehozását öleli fel Magyarország vidéki színházaival közös koprodukciók útján. 

vid.pngVidnyánszky Attila (fotó: Nász Nikolett)

A teljesen új produkció életre hívásához olyan művészeket sikerült bevonni, mint Vidnyányszky Attila, Molnár Levente, Kesselyák Gergely karmester, valamint Kováts Kolos és Kálmándi Mihály operaénekesek. Erkel darabjának mozgatórugói a női főszereplők: Melinda szerepében Fischl Mónikát, míg Gertrúd szerepében Mester Viktóriát láthatja majd a közönség. A produkció első szereposztásában színpadra áll még Boncsér Gergely és Kendi Lajos is. 

„Egy nagyon erős alkotói csapatot sikerült magunk mellé állítani, nagyon büszke vagyok rá. A második, vagy akár harmadik szereposztáson még dolgozunk, de a tervünk az, hogy minél több énekessel alkossunk közösen, olyanokkal is, akik még kifejezetten a karrierjük elején állnak. Mivel 100 előadást is megélhet a darab világszerte, bízunk benne, hogy erre bőven lesz lehetőségünk” – mondta el Molnár Levente, aki művészeti vezetőként is részt vesz a folyamatokban. 

Az új előadás erdélyi díszbemutatója 2020. augusztus 9-én lesz a csíksomlyói Nyeregben, ahová közel 100 000 embert várnak a szervezők, anyaországi díszbemutatójára pedig 2020. augusztus 20-án kerül sor, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

(Forrás: Coopera)

süti beállítások módosítása