Csőre Gábor lett a váci színház művészeti igazgatója

A Váci Dunakanyar Színház ideiglenesen kinevezett igazgatója Csőre Gábor színművészt bízta meg a teátrum művészeti vezetésével.

Az utóbbi hónapokban komoly változás történt a váci teátrumban. Mint arról a Mandiner információira hivatkozva korábban hírt adtunk, Kiss Domokos Márk az intézmény igazgatója nyolc év után távozott a színház éléről. Az ősszel újonnan felállt önkormányzati testület bizalma ugyanis érezhetően megrendült a korábbi igazgatóban, több korábbi szerződés miatt még az is felmerült, hogy bizalmi szavazást kezdeményeznek ellene. Kiss Domokos Márk végül közös megegyezéssel távozott posztjáról, az igazgatói feladatokat dr. Varga Katalin látja el július végéig.

csore.jpgCsőre Gábor 

Vác Város Önkormányzatának FB oldalán jelent meg egy közlemény, amelyből kiderült, hogy Csőre Gábor lett a teátrum művészeti igazgatója.

Vác Város Önkormányzatának közleménye

A Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója, dr. Varga Katalin az intézmény művészeti igazgatói feladataival Csőre Gábort bízta meg. A döntést megelőzően csütörtökön Matkovich Ilona polgármester a szakminisztériumban személyesen egyeztetett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárral a művészeti igazgatóra vonatkozóan.

Csőre Gábor a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1997-ben szerzett színészi diplomát és azóta is a Vígszínház tagja. Több, mint hatvan színházi szerep fűződik a nevéhez (volt már Rómeó és Maugli is), de közismert szinkronszerepei (például Adam Sandler magyar hangjaként) mellett sok játék- és tévéfilmben is maradandót alkotott. Szinkronszerepei mellett rádiójátékokban is hallható. Vendégszínészként fellépett már többek között a Kassai Magyar Színházban és a Pesti magyar Színházban és a Thália Színházban is. A tévénézők gyakran láthatják a Magyar Televízió kulturális csatornájának (M5) műsorvezetőjeként, illetve hallhatják a Minimax gyermek tévécsatorna hangjaként. Több tévésorozatban is feladatot kapott, így például láthattuk a Kisváros, a Mi kis falunk epizódjaiban vagy a most futó Bátrak Földjében is.

Nem csupán a kultúra iránt érdeklődő emberek, hanem a szakma is elismeri tehetségét, melyet kitüntetések sora bizonyít. Több rangos elismerés mellett már 2002-ben megkapta a Ruttkai Éva-emlékdíjat, melyet 2014-ben ismét kiérdemelt. Ugyancsak 2014-ben ismerték el Ajtay Andor-emlékdíjjal, majd két évre rá Jászai Mari-díjjal.

(Forrás: FB)

süti beállítások módosítása