Otthon-páholy az újrainduló Szigligeti Színházban

Május 15-étől újraindul az alkotói munka a nagyváradi Szigligeti Színházban, ám a járványügyi intézkedések miatt még bizonytalan ideig nem fogadhat nézőket a teátrum.

Ezért egyrész a színház a bérletesekre gondolva, létrehozott egy olyan online platformot, melyen az elmaradt előadások felvételeit, a bérletkártyájukon található kód segítségével nézhetik meg a tulajdonosok a neten keresztül.

otthon-paholy.png

Másrészt, ezzel párhuzamosan felhívást intéznek a világ színházszerető közönségéhez is, akik a műsorra tűzött előadásokat szimbolikus összegért tekinthetik meg online, ezáltal támogatva a rendkívül nehéz helyzetbe került nagyváradi magyar színházat.

Az Otthon-páholy elnevezésű eseménysorozat első szakaszában a Tabéry Géza-bérlet két elmaradt előadását tűzik műsorra: május 20-a és 23-a között, négy napon keresztül elérhetővé válnak a János vitéz és A csodálatos kalucsni című gyermekelőadások. A Lilliput Társulat előadásait követően, május 27-30., valamint június 3-6. között a Nagyvárad Táncegyüttes Aranyos szegelet és Amikor a pásztor című néptáncelőadásai, illetve a Szigligeti Társulat márciusban bemutatott, A Schroffenstein család című produkciója válnak elérhetővé a www.eventim.ro felületen.

a_csodalatos_kalucsni_otthon.jpg

A csodálatos kalucsni

 

Az Otthon-páholy vetítéseivel kapcsolatban a Szigligeti Színház széleskörű információs kampányt indít, amelynek keretében az érdeklődők bővebb információkat kaphatnak az előadásokról, a támogatói jegy vásárlásának módjáról, valamint a bérletértékesítés hogyanjáról egyaránt. A tájékoztató anyagok a www.szigligeti.ro honlapon, a társulatok közösségimédia-felületein, valamint a sajtóban kerülnek közzétételre; a színház munkatársai pedig telefonos és e-mailes úton értesítik a bérletes nézőket a rendelkezésükre álló lehetőségekről.

További infó itt!

süti beállítások módosítása