Vizsgálat indult Hujber Ferenc diplomája ügyében

Vizsgálatot indított a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hujber Ferenc diplomájának ügyében, a színész ugyanis egy interjúban az állította, hogy hamis az érettségi bizonyítványa és a szakdolgozata plágium.


Az egyetem kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az intézmény a szükséges lépéseket megteszi, a plágium gyanúját kivizsgálja, és a vizsgálatok eredményéről a fenntartót értesíteni fogja. "Az egyetem az ügyet a vizsgálat lezárásáig a továbbiakban nem kívánja kommentálni" - olvasható a közleményben.


Hujber Ferenc a napokban egy interjúban beszélt arról, hogy nincs érettségije. "Vennem kellett egy bizonyítványt, hogy felvételizhessek a színművészeti főiskolára. Ilyen tekintetben a diplomám érvénytelen" - mondta.

 

Hujber Ferenc

Fotó: Hámori Zsófia, Life.hu

 

Arról is beszámolt, hogy a szakdolgozata is plágium, azt ugyanis egy 20 évvel korábbi diplomamunkáról másolta.

 

"Régóta be akartam vallani, mert fontosnak tartom ezt is. Erről beszéltem az elején. Nem akarom, hogy egyszer, amikor majd pozícióban leszek, és rálépek valakinek a lábára, megjelenjen a hír, hogy Hujber Ferencnek hamis az érettségi bizonyítványa és a szakdolgozata plágium. Azt szeretném, hogy tőlem tudják meg. Most. A diplomamunkámnak az volt a címe, hogy 'Szerepálmom, Lady Macbeth'. Egy 20 évvel ezelőtti dolgozatról másoltam. Én csak a címet találtam ki, de ezt a kamu szakdolgozatot úgy védtem meg, hogy ötöst kaptam rá. Érettségi nélkül nem mehet az ember a Színművészetire. Ez azt jelenti, hogy akkor a Színművészeti Egyetem szerint én nem lennék jó színésznek. Márpedig szerintem én nagyon jó színész vagyok, érettségi nélkül" - mesélte Hujber Ferenc a Life.hu-nak.

 

Forrás: MTI, Life.hu

süti beállítások módosítása