Szárnyak Összmûvészeti Fesztivál

2002-04-22 11:55 Info rádió

Info rádió - Hírek

Műsorvezető: Panulin Ildikó
Riporter Csibi Szilvia


Műsorvezető: Kocsonya Zoltán

Mv.: - Hetedik alkalommal rendezik meg a Szárnyak Összművészeti Fesztivált a Banán Klubban, Csillaghegyen. Cseszneki Gáborral, a fesztivál szervezőjével Csibi Szilvia beszélgetett.

R.: - Honnan kapta az elnevezést ez a fesztivál?

Cseszneki Gábor szervező: - Hát mi létezünk, a Szárnyak Színháza létezik tizenegynéhány éve és volt egy pont, amikor rádöbbentünk arra, hogy szép, szép, hogy mi csináljuk a dolgainkat, mozgásszínházat, megyünk fesztiválokra, hívogatnak minket ide-oda, amoda, külföldre műhelyezni és játszani, dehogy ez egy egyfajta elszigeteltséget jelent és akkor volt egy pont, hét-nyolc évvel ezelőtt, amikor úgy döntöttünk, hogy akkor csinálunk egy fesztivált. Nyilván a saját dolgainkat tesszük oda, ilyen tartópillérnek vagy cementnek vagy nem tudom minek és hívunk meg alkotókat, akik kicsit hasonló irányokban mozognak, mint mi.

R.: - És az évek folyamán odáig alakult a dolog, hogy most már összművészeti fesztivált rendeznek.

Cseszneki Gábor szervező: - Mindig is összművészeti volt. Tehát mindig volt fotókiállítás, voltak filmek, voltak előadók, voltak természetgyógyászok és ehhez hasonlók. A nevét pedig onnan kapta, hát maga a színház is, hogyhát a szárnyakról próbálunk meg beszélni, a repülésről, az emelkedésről. Arról, hogy az a szorongásokkal és belső besülésekkel terhes közeg, amiben hát azért még változatlanul élünk, rendszerváltás ide vagy oda, hogy hát ezalól leginkább felfelé lehet utat találni. Ha tetszik, akkor menekülni. Tehát a programjaink, azok erről szólnának. Lesz francia fotókiállítás, Bruno Bruell. Lesz felolvasóest Kemény István, Varró Dániel. Tabak Színház. Aztán lesz persze indonéz estünk csütörtökön, 25-én. Lesz az Ajsza, aminek ez a 150. előadása a Szárnyak Színházában, Deák Varga Ritával. Lesznek koncertek, Hajdú Szabolcs filmje lesz, aztán Enyedi Ildikó filmje lesz. Lesz a Nő szerepében című
saját előadásunk szintén Deák Varga Ritával. Lesz az új darabunk, a Verkli, ez már szombaton. De úgy gondolom, hogy mindenki talál magának olyan fogózási pontokat vagy olyan belsőségességet, amivel tulajdonképpen a belső elmélyedést és az emelkedést egyaránt meg lehet találni.

süti beállítások módosítása