„Elegáns elõadás volt”

„Elegáns előadás volt”

Újság : Új Néplap, Dátum : 2002.04.29.

Kultúra
Április 19-e és 30-a között zajlik Budapesten a 8. Alternatív Színházi Szemle, amelyre, mint arról már hírt adtunk, meghívták a szolnoki Híd Színházat is. Az együttes 24-én lépett föl az RS9 színházban. A szereplésről Rigó Józsefet, a színház vezetőjét, a darab rendezőjét kérdeztük.
- Tennessee Williams: Beszélj, mint az eső, hadd hallgassalak című darabját játszottuk. Véleményem szerint jól sikerült, elegáns előadás volt, a két szereplőt, Nagyistván Erikát és Milosits Dánielt nem feszélyezte a téthelyzet.
- Milyen ennek a szemlének a művészi jelentősége?
- Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy az alternatív színházak színe-java vett részt rajta. Több budapesti helyszínen zajlik, ha jól emlékszem, ötvenkét előadás szerepel a programjában. A résztvevő együttesek zöme budapesti, talán ha négy érkezett vidékről.
- Milyen színház az RS9, ahol fölléptek?
- Igazi színház öltözőkkel, büfével, néhány függetlenített munkatárssal. A nézőterén 40-50-en férnek el. Kiváló lehetőséget nyújt kísérleti és alternatív színházi előadásokra.
- Milyen alapon történik az előadások minősítése?
- Több zsűri nézi a párhuzamosan futó előadásokat, és a közönség is szavazhat a jegyére írott számmal. A 30-i záróesten adják ki a díjakat, közöttük a közönség díját.
- Elmennek a záróestre?
- Valaki elmegy, vagy én, vagy valaki más az együttesből.
- Hol lép föl legközelebb a „Híd”?
- Jászárokszálláson, a regionális színjátszó találkozón, ahol Balázs Béla művét, A kékszakállú herceg várát játsszuk.
B. A.

süti beállítások módosítása