Az NKÖM meghosszabbítja Schwajda György megbízását

Az NKÖM meghosszabbítja Schwajda György megbízását

Újság : Hunnia.net
Dátum : 2002.04.27.Meghosszabbítja a Nemzeti Színház igazgatója, Schwajda György megbízatását a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM); a határidőről a jövő héten születik döntés - közölte pénteken Ács Tamás, a tárca illetékese.

Ács Tamás emlékeztetett arra, hogy Schwajda György megbízatása május 31-én jár le, s a teátrum igazgatójának kinevezése már az új kormány feladata lesz.
Addig is azonban valakinek irányítani kell a szakmai munkát, készülni - színészek szerződtetésével - a jövő évadra, s koordinálni a beszerzéseket - mutatott rá.
Ács Tamás szavai szerint az igazgatói jogkörrel kapcsolatos kérdéseket maga Schwajda György vetette fel a részvénytársaságként működő színház nemrégiben tartott közgyűlésén, s a témáról vélhetőleg a jövő heti felügyelő bizottsági ülésen is szó lesz.
A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy Schwajda György megbízásának meghosszabbításáról még a választások második fordulója előtt határoztak a tárcánál miniszteri értekezleten.
A Nemzeti Színház Rt. százszázalékos állami tulajdonú részvénytársaságként működik, a teátrum igazgatójának személyéről az NKÖM, mint munkáltató hivatott dönteni - mutatott rá.
Ács Tamás elmondta azt is, hogy a Nemzeti Színház működésére szánt 2,3 milliárd forintos keretből - amelyet a központi költségvetés általános tartalékából fedeznek - 1,72 milliárd forintot már jóváhagyott a kormány.
Az összeget negyedévi ütemezésben folyósítják a színháznak; a teátrum ezen felül kapott egy egyszeri, 500 millió forintos keretet is, amelyből az irodatechnikai beszerzéseket állták - jegyezte meg.


-PR-

süti beállítások módosítása