Cselédek

2002-04-26 10:55 Info rádió

Info rádió - Hírek

Riporter Borkesz Andrea


Mv.: - Május elsején és másodikán este hét órakor a Thália Színházban a Cselédek című darabot nézhetik meg, a világhírű argentín származású francia Alfredo Arias rendezésében. Lakos Annával, a Francia Intézet színházi tanácsadójával Borkesz Andrea beszélt.

Lakos Anna színházi tanácsadó: - Alfredo Arias argentín származású művész, rendező és színész egyaránt. Amikor Párizsba érkezett, nem egyedül jött, hanem valahogy Párizsban kialakult egy banda. Hol együtt dolgoznak, hol külön. Az itt bemutatandó előadásban is az egyik cselédet játszó színésznő ebbe a bandába tartozik. Marilu Marininek hívják. Az Arias világát szűrreális asszociációk, fantasztikus játékosság, a végletek közötti ingadozás, ami azt gondolom, hogy a francia színházi életben nagyon frissítőleg hatott. Ez a Jené rendezése, ennek többek között az is különlegessége, hogy ő maga játsza az egyik szereplőt, méghozzá a madamot és a látvány és az alakítás is pontosan a bolondozás és a súlyosság, a fantázia és a gonoszság között lebeg. Egyszerűen a végleteket hangsúlyozza és amúgy is nagoyn összetett ez a mára már klasszikussá vált darab, a Cselédek. De ennek egy egészen újfajta olvasatát adja.

R.: - Kik Arias partnerei a színpadon?

Lakos Anna színházi tanácsadó: - Arias partnerei két kiemelkedő színésznő, Lor Dütiöl (fonetikus) és Marilu Marini.

R.: - Úgy tudom, hogy Arias maga is találkozott Zsönével (fonetikus).

Lakos Anna színházi tanácsadó: - Valóban találkozott vele és van egy nagyon szép írása, amiben erről megemlékezik. Azt gondolom, hogy nagyon mélyen hathatott rá Zsöné (fonetikus) személyisége, egyénisége, de azt gondolom, hogy elsősorban a darabok világa.

süti beállítások módosítása