Thália Színházban Veszprém megye mutatkozik be

2002-04-25 10:53 Info rádió

Info rádió - Hírek

Riporter Borkesz Andrea


Mv.: - Április 26-án, 27-én és 28-án a Thália Színházban Veszprém megye mutatkozik be. Tuncsi Andrással, a Veszprémi Színház ügyvezető igazgatójával Borkesz Andrea beszélgetett.

Tuncsi András ügyvezető igazgató: - Körülbelül egy évvel ezelőtt a Thália Színházat megkerestük abból a megfontolásból, hogy hogyan lehetne közös produkciókat vagy közös eseményeket létrehozni és akkor született az ötlet a Thália igazgatójától, hogy szándékozik megyéket bemutatni. Lényegében innentől kezdve indult el ennek a szervezése és ez kiváló alkalom arra, hogy egy megye mindenféle értelemben művészeti társulatokkal, produktumaikkal és egyebekkel be tudjon mutatkozni a fővárosban.

R.: - Mit várnak ettől a bemutatkozástól? Mire lehet ez jó esetleg a jövőben?

Tuncsi András ügyvezető igazgató: - Egyrészt arra mindenképpen jó, hogy ahogy a szóban benne foglaltatik, valóban bemutatkozzon a megye a fővárosban, de közben alkalmat szül arra is, hogy az előadásokon vagy a találkozókon, mint ahogy erre sor fog kerülni, olyan kapcsolatok jöhessenek létre, amelyek később bebizonyítják, hogy értelme volt ennek a bemutatkozásnak. Lényegében bemutatkozik a veszprémi Petőfi Színház három produkciójával. Pénteken, 26-án a A szenny, a város és a halál című előadását játsza a színház Tömöri Péter rendezésében. Ez magyarországi bemutatónak számít. Szombaton Szophoklész Oidipus király és Oidipus Kolónoszban. A két mű egy estén kerül bemutatásra, Duszt József rendezésében és Gálfi László főszereplésével. Vasárnap pedig ismét egy magyarországi bemutatót játszunk az új stúdiójában a Thália Színháznak. Ez pedig Stenberg Pelikán című műve, amit Anka Bradu, román Uniter-nagydíjas rendező rendezett. Ezenkívül az első nap bemutatkozik Mendelson kamarazenekar. Lényegében európai hírű kamarazenekarról van szó, csak Magyarországon még kevéssé ismerik. '85-ben alakultak és ezen az estén Kovács Péter hegedűművész irányítása mellett és Bálint János fuvolaművész felléptével klasszikus műveket, Paganinit játszanak, de ugyanakkor Veszprém város szülöttének, Csernák Antalnak is, zeneszerzőnek bemutatnak művét. Ezenkívül bemutatkoznak képzőművészek kiállítás keretében. Bemutatkoznak veszprémi folyóiratnak a szerkesztői és bemutatkozik a veszprémi Bóbita bábegyüttes Háry János című előadásával

süti beállítások módosítása