Csúcs Krisztina, a Nemzeti Színház PR-menedzsere a színház elsõ, tört évadáról

2002-05-09 07:05 Kossuth

Reggeli Krónika

Műsorvezető: Kristóf Gábor
Riporter Gyárfás Anikó


HÍREK

Bemondó: Madarász Zsolt

Mv.: - Hétfőn elmaradt Az ember tragédiájának előadása a Nemzeti Színházban, a jegyek június 10-ére érvényesek. Ma szintén elmarad Az ember tragédiája, és akiknek mára volt jegyük, azok június 13-ára cserélhetik vagy visszaválthatják. Jövő csütörtökön is ütközik Az ember tragédiája előadása, valamint június 5-én szerdán is. Hol a Vígszínházzal, hogy az Újszínházzal nem lehetett egyeztetni a színészeket. Gyárfás Anikó arra volt kíváncsi, hogy állhatott elő ez a helyzet.

R.: - Hogyan lehet, hogy utólag derül az ki, hogy ütköznek az előadások más színházak programjával? Csúcs Krisztina, a Nemzeti Színház PR-menedzsere.

Csúcs Krisztina, a Nemzeti Színház PR-menedzsere: - Ez úgy történhet, hogy a Nemzeti Színház az első évadának, ami persze, egy tört évad, mert március 15-én kezdődött, műsorát már december hónapban nyilvánosságra hozta és kiadta a többi színházaknak. Mi sokkal hosszabb időre adtuk ki a műsort előre, mint ez szokás a magyar színházi világban. A többi színház viszont nem ilyen hosszú időre előre tervez, tehát ez így később derül ki. Úgy tapasztaljuk, hogy tényleg mindent megtesznek a színházak azért, hogy kikerüljék a mi előadásainkat, de mivel néhány színház bérletrendszerben dolgozik, ez nem mindig lehetséges. Nehéz azért ez az egyeztetés.

R.: - Tehát Önök nem egyeztettek más színházakkal, hanem kiadták, hogy Önöknek mikor lesz előadása, és elvárták azt, hogy a többi színház alkalmazkodjon a Nemzeti Színház programjához?

Csúcs Krisztina, a Nemzeti Színház PR-menedzsere: - Nézze! Hogyha a többi színház is ilyen hosszú távra dolgozna előre, akkor lehetne egyeztetni ezeket a dolgokat nagyon korán. Bizonyára tudja Ön is, hogy milyen hatalmas volt az érdeklődés a Nemzeti Színház jegyei iránt, nagyon szerették volna megváltani a jegyeket már korán az emberek ezekre az előadásokra.

R.: - Annak van valami magyarázata, hogy csak az Újszínházzal és a Vígszínházzal voltak ütközések?

Csúcs Krisztina, a Nemzeti Színház PR-menedzsere: - A Vígszínház bérletrendszerben játszik, ott biztos, hogy ez az oka, és mivel a tragédia főszereplője Pap Vera, és a Vígszínházban is vezető színésznő, és vannak olyan előadásaik, amiket nem tudnak elrakni, így nyilván ez az oka. Az újszínházi ütközéseknek nem tudom pontosan az okát, ott Hirtling István, az aki játszik főszerepeket, és vele nem tudtak egyeztetni időpontot.

süti beállítások módosítása