lesz Pesti Broadway?

2002-05-09 18:00 Kossuth

Esti Krónika

Műsorvezető: Hatvani Tóth Erika


Hatvani Tóth Erika: - Hamarosan megkezdődik a fővárosban a Nagymező utca átalakítása, vagyis lesz Pesti Broadway. De nemcsak a gyalogosok örülhetnek. Nánási Anikó jelenti.

Nánási Anikó: - Idén 4 jelentős útfejlesztés kezdődik el Budapesten a Fővárosi Önkormányzat megrendelésére. A beruházások összesen 6 milliárd 700 millió Ft-ba kerülnek. Mint Demszky Gábor főpolgármester rendhagyó utcai sajtótájékoztatóján elmondta, az 5-ös, a 6-os főútról, a Szabó Ervin térről és a Nagymező utcáról van szó.

Demszky Gábor, főpolgármester: - A 6-os út bevezető szakaszát 2x2 sávosra bővítjük. Az 5-ös útnak egy hiányzó bevezető szakaszát megépítjük, másfél km hosszan felújítjuk a Szabó Ervin Könyvtár előtti területet. Egy teret alakítunk ki itt, egy sétálóutcát és a Nagymező utcán sétálóutcává tesszük a színházak előtti területet és ezzel megvalósítjuk a régi álmunkat, a Pesti Broadwayt.

N.A.: - Az 5-ös úton már tart az előkészítés. A 2x2 sávos útpályát a tervek szerint augusztus végén átadják. A 6-os főút munkálatai június első felében kezdődnek és október végén, november elején fejeződnek be. A Szabó Ervin tér október közepére készülhet el. A Pesti Broadway több ütemben, idén, ill. jövőre.

süti beállítások módosítása