- Évadnyitás elõtti elõadással kezdi szombaton az új idényt a Nemzeti Táncszínház

2002-09-24 10:57 Infó rádió

Infó hírek

Riporter Sulyok Máté


Mv.: - Évadnyitás előtti előadással kezdi szombaton az új idényt a Nemzeti Táncszínház. Török Jolán igazgatóval Sulyok Máté beszélt.

R.: - Pál utca, Holle anyó, Eros Tanatos, Fityfiritty, Halál és a lányka, Szaxofon táncok. Beszédes címek, a Nemzeti Táncszínház premierjei.

Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója: - Miután a Nemzeti Táncszínház egy befogadó színház, azonkívül hogy sokszínűséget tükröz, ez még a korosztályok megközelítésében is nagyon jól látható. Itt van október negyedikén a Pál utca című produkció, amiben a tizenhárom, tizennégy, tizenöt, tizenhat éveseket céloznánk meg, pontosan azért, hogy színházba jöjjenek. Ez tulajdonképpen a Break Színház bemutató előadása, a Lombik Társulattal, tehát a break stílussal mondanak el egy történetet. Ugye, ismerjük a Pál utcai fiúk történetét és ezt dolgozták fel színpadra. KÉt gyerekpremierünk is van, ez a Holle anyó a Budapest Táncszínház bemutató előadása és a Közép-Európa Táncszínházé a Fityfiritty. A felnőttek is hogy két új darabot kapjanak, itt a Halál és a lányka, a Fejes Ádám és Hámori József koreográfiájában, ők az alternatív táncszínházi produkciók közé tartoznak. És ugye a már jól ismert Budapest Táncszínház bemutatója október 30-án, a Szaxofon Táncok, az ...-nak lesz a premierje ezt a L. Homodi koreografálta a Buapest TÁncegyüttesnek és az Art Jazz stílussal.

R.: - Ugyan nincs premierként feltüntetve, de az elmondottak alapján abszolút beleillik, az Öcsém, de bátor, hú.

Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója: - A Dunaújvárosi Táncszínháznak van délután egy előadása október 5-én a Vitéz Bátor, ez a gyerekeknek és az ifjúságnak szól és ez lesz a százegyedik előadása. Az Öcsém bátor, de hú ez az Örkény iratok színpadra táncnyelven. Fantasztikus ahogy megfogalmazzák. Ugye prózai színházban már többen is megcsinálták az Örkény darabokat, de táncban csak a Dunaújváros. És a humor oldaláról fogta meg.

R.: - 28-án szombaton pedig egy igazi csemegét láthatnak majd az érdeklődők. Ez a Japán Alapítvány és a japán nagykövetségnek a rendezésében történik. A japán együttes átutazóba van Magyarországon. MIután itt színházi évad előtti előadásra tudtuk csupán betenni, ezért előrehoztuk a színháznyitást. Ez egy ingyenes előadás.

Mv.: - Török Jolánt, a Nemzeti Táncszínház igazgatóját hallották.

süti beállítások módosítása