Évadnyitás elõtti elõadással kezdi szombaton az új idényt a Nemzeti Táncszínház

2002-09-24 15:15 Infó rádió

Info - délután



- Évadnyitás előtti előadással kezdi szombaton az új idényt a Nemzeti Táncszínház. Török Jolán igazgatóval Súlyok Máté beszélt.

R.: - Pál utca, Holle anyó, Aerosz Thanatosz, Fityfiritty, Halál és a Lányka, Szaxofon-táncok. Beszédes címek a Nemzeti Táncszínház premierjei.

Török Jolán: - Miután a Nemzeti Táncszínház egy befogadó színház azon kívül, hogy sokszínűséget tükröz, ez még a korosztályok megközelítésében is nagyon jól látható. Itt van október 4-én a Pál utca című produkció, amiben a 13, 14, 15, 16 éveseket céloznánk meg, pontosan azért, hogy színházba jöjjenek. Ez tulajdonképpen a Brig Színház bemutató első adása a Lombik társulattal. Tehát a brig stílussal mondanak el egy történetet. Ugye ismerjük A Pál utcai fiúk történetét és ezt dolgozták fel színpadra. Két gyerekpremierünk is van, ez a Holle anyó a Budapest Táncszínház bemutató elóadása, és a Közép-Európa Táncszínházé a Fityfiritty. A felnőttek is két új darabot kapjanak itt a Halál és a Lányka, a Fejes Ádám és Hámori József koreográfiújában, ők az Alternatív Táncszinház-i produkció közé tartoznak és ugye már a jól ismert Budapest Táncszínház bemutatója október 30-án a Szaxofontáncok. Az Európainak lesz a premierje, ezt a Raza Homadi koreografálta a Budapest Táncegyüttesnek.

R.: - Ugyan nincs premierként feltüntetve, de az elmondottak alapján abszolut beleillik az Öcsém bátor, de hú!

T.J.: - A Dunaőjvárosi Táncszínháznak van délután egy előadása október 5-én a Vitéz bátor, ez a gyerekeknek és az ifjságnak szól és ez lesz a 101. előadása. Az Öcsém bátor de hú! ez az Örkény iratok színpadra táncnyelven. Fantasztikus, ahogy megfogalmazzák. Prózai színházban már többen megcsinálták az Örkény darabokat, de táncban csak a Dunaújváros és a humor oldaláról fogta meg.

R.: - 28-án szombaton pedig egy igazi csemegét láthatnak majd az érdeklődők.

T.J.: - Ez a japán alapítvány és a Japán Nagykövetségnek a rendezésében történik, japán együttes átutazóban van Magyarországon, miután egy színházi évad előtti előadásra tudtuk csupán betenni, ezért előrehoztuk a színház nyitást. Ez egy ingyenes előadás.

- A Nemzeti Táncszínház új évadának bemutatóiról Súlyok Máté kérdezte Török Jolán igazgatót.

süti beállítások módosítása