Ma van a Magyar Dráma Napja

2002-09-21 19:30 m1

Híradó-1

Riporter Tomán Zsóka


Mv.: - Ma van a Magyar Dráma Napja. Az e napon idén nyolcadik alkalommal megrendezett drámaíró versenyen két szerző és egy szerzőpáros mérte össze tehetségét. Egy ma reggeli újságcikkből öt óra alatt kellett írniuk 20-25 oldalas egyfelvonásos darabot. A téma: játszanak, ha jön a nyugdíj.

R.: - A József Attila Színházban már játszák azokat a darabokat, amelyeket Hazai Attila, Töpler Zoltán és a Györei Zsolt, Schachtovszky Csaba szerzőpáros írt öt óra alatt. A művek azokról a nyugdíjasokról szólnak, akik csak aznap játszanak a lottózókban, amikor jön a nyugdíj. Elsőként Hazai Attila készült el a művel nem sokkal dél előtt.

Hazai Attila író: - Érdekes élmény volt ilyen gyorsan még soha nem kellett darabot írnom és azt gondolom, ez olyan, mint egy biciklistától azt kérik, hogy hátrafele biciklizzen és hegedűljön közbe.

R.: - Akárcsak a verseny témáját, a rendezőket is sorsolással osztották ki. A premier végén díjat kap a művel elsőként elkészült szerző. A szakmai zsűri által legjobbnak tartott mű szerzője. És a közönség szavazatai alapján kiválasztott alkotó

süti beállítások módosítása