Shoping and fucking

2002-09-26 11:57 Infó rádió

Infó hírek



Nv:. - Mark ... Shoping and fucking című művét tavaly már láthatták Magyarországon a Nap színház előadásában. A Thália színházban az új évadban ismét láthatják a darabot, most más szereposztásban és Alföldi Róbert rendezésében játszák, élő zenei kísérettel. Alföldi Róbertet Andzsúli András kérdezte.

R.: - A Shoping and fucking egy eléggé ellentmondásos darab, már a címe is elmondja.

Alföldi Róbert rendező: - Én igazán nem gondolom ellentmondásos színdarabnak. Provokatív színdarab, de attól, hogy ez a címe, én mindig azt szoktam mondani, hogy ez egy nagyon-nagyon szép színdarab. Tehát bármily furán is hangzik, annak ellenére, hogy természetesen akár a megírt dolgok amiket a Mark ... megírt, akár a mi előadásunkba leszenk úgynevezett akár végletes dolgok, akár kicsit zavarbaejtő dolgok, vagy ha még durvábban akarnék fogalmazni, akkor durvábban fogalmaznék. De engem nem ez érdekelt a dologban. Én azt gondolom, hogy egy olyan mélyről jövő mai történet arról, hogy mennyire működnek az ösztöneink, illetve mennyire hagyjuk működni az ösztöneinket, illetve mi helyett működtetjük csak az ösztöneinket. Tehát mindig azt szoktam mondani, hogy ez egy abszolút ilyen lírai látlelet arról, hogy hogyan élünk ma itt manapság. És hogyha egy kicsit viccesebben akarok fogalmazni, akkor pedig egy speciális reality show.

R.: - Miért reality show?

Alföldi Róbert rendező: - Hát mert ez is igazán arról szól, hogy ott vagyunk bent és mindent látunk, mindent hallunk. Csak azt gondolom, hogy itt nem a kukucskálás lesz a lényeg. Ez egy ötszereplős színdarab, az Almási Éva játszik benne, aztán a Balázsovits Edit, az Almási Sándor, a Gujber Ferenc és egy nagyon tehetséges fiatal, Száraz Dénes nevű főiskolás. És hát van benne egy élő zenekar, a Váci Eszter meg az ő kis bandája. Nem kell megijedni sem a címétől, sem majd attól a sok-sok minden pletykától, ami szerintem majd keringeni fog róla, illetve már most kering. Én azt gondolom, hogy nagyon szívbemarkoló szép történet lesz.

Mv.: - Alföldi Róbert színész-rendezőt hallották.

süti beállítások módosítása