Új bemutató 27-én az Operett Színházban

2002-09-21 06:00 m1

Ma Reggel



R: - Új bemutató 27-én az Operett Színházban. Szirmay Albert Mágnás Miska című darabját Verebes István rendezte. A címszerepet Bajor Imre, Marcsát, a mosogatólányt Oszvald Marika alakítja.

Verebes István: - Nagyon ügyeltem arra, hogy azok a kon venciók látványosan, majdnem metrikusan, majdnem szimmetrikusan jelenjenek meg, mert én nem gondolom, hogy ebben a műfajban a rendezőnek azon kívül, hogy szakmailag kondicionálja a művészeket és összeszervezi azokat az elemeket, amiből ez a nagyon-nagyon nehéz műfaj áll, hogy ezen kívül a rendezőnek meg kell jelenni. Azok egész másfajta színdarabok. A Mágnás Miska egy szórakoztató operett és én semmi mást nem is akarok rendezni ebből és nem is akartam, mint egy szórakoztató operettet, mert nem a kritikusoknak és nem a szakmának rendezem, hanem annak az ezer embernek, aki beül ide a nézőtérre.

R. - Szeptember 27-én a Matáv Zeneházba várja a dixizene kedvelőit a Benkó Dixiland Band.

Benkó Sándor: - A Benkó Dixiland 45 éves történelme azt hiszem feljogosít bennünket arra, hogy a jazzről magáról, mint tantárgyról beszélgessünk. Nagyon régen dolgoztunk kint Bernsteinnel, Amerikában be is mutattunk egy ifjúsági sorozatot, majd sokáig a Filharmóniával évi 50 ezer gyereknek tartottunk jazzórákat és most ennek egy letisztult változatát a Matáv zeneházban játszuk végig. Nyolc különböző koncert, egyetlen egy ismétlés nincs a nyolc koncertben és a témakörök olyanok, hogy gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek együtt mesélünk a jazzről, a történetről, az improvizációról. Úgy érzem mindenkinek ajánlhatom, aki szeretne a jazz kulisszatitkai mögé benézni és megérteni mindazt, amit aztán a koncerteken hall és lát.

süti beállítások módosítása