Új bemutató lesz szombaton a Vígszínházban

2002-09-20 08:00 m1

Ma Reggel

Riporter Hegedűs Judit


H.J.: - Új bemutató lesz szombaton a Vígszínházban. A merész, szabadszájú tragikomédia az egyik alapvető emberi érzésről, a gyűlöletről szól. A darabot a pályakezdő Forgács Péter rendezte, és Lukács Sándor főszereplése mellett sok pályakezdő színész kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

R.: - Ez még csak próba. Az igazi közönség előtti meghajlás szombaton lesz. Ekkor mutatják be ugyanis a Vígszínház Kamara Színházában Martin Mc.Dona Alhangya című darabját. A mű tragikomédia a gyűlöletről.

Forgács Péter rendező: - A gyűlöletnek két oldala van egy gyűlölő, és egy gyűlölt. Mind a két oldalt megnézni a saját oldaláról, hogy belülről picit távolabbra állni, és akkor melátja benne, hogy mi az ami rettenetesen abszurd, mi az ami értelmetlen, mi az ami már-már humoros, komikus.

R.: - A darabban elsősorban fiatal, pályakezdők játszanak de szerepel benne Lukács Sándor is, aki nagyon élvezi a gyűlölt Segnor szerepét.

Lukács Sándor színművész: - Egyrészt mert remek a darab, nagyon életes, valós igazi helyzetek és figurák vannak megírva benne, másrészt azért, mert egy kiváló fiatal rendezővel dolgoztam, először és nagyon remélem, hogy nem utoljára.

R.: - A rendező ebben a modern tragikomédiában merészen bánt a szavakkal, és a tettekkel is. Hogy mi lesz háromra? Azt a szombati bemutatón tudhatjuk meg!

süti beállítások módosítása