Új bemutató lesz szombaton a Vígszínházban

2002-09-20 12:12 m1

Körzeti híradó - TV1Mv.: - Új bemutató lesz szombaton a Vígszínházban. A merész és szabadszájú tragikomédia az egyik alapvető emberi érzésről, a gyűlöletről szól. A darabot a pályakezdő Forgács Péter rendezte, és Lukács Sándor főszereplése mellett sok pályakezdő színész kapott lehetőséget a bemutatkozásra.

R.: - Ez még csak próba. Az igazi, közönség előtti meghajlás szombaton lesz. Ekkor mutatják be ugyanis a Vígszínház Kamaraszínházában Martin McDonagh "Alhangya" című darabját. A mű tragikomédia a gyűlöletről.

Forgács Péter, rendező: - Hogyha a gyűlöletnek két oldala van, egy gyűlölő és egy gyűlölt, akkor mind a két oldalt megnézni a saját oldaláról, vagy belülről, kicsit távolabbra állni, s akkor meglátja benne, hogy mi az, ami, mi az, ami rettenetesen abszurd, mi az, ami értelmetlen, mi az, ami már-már humoros, komikus.

R.: - A darabban elsősorban fiatal pályakezdők játszanak, de szerepel benne Lukács Sándor is, aki nagyon élvezi a gyűlölt Senor szerepét.

Lukács Sándor, színművész: - Egyrészt, mert remek a darab, nagyon életes, valós, igazi helyzetek és figurák vannak megírva benne, másrészt azért, mert egy kiváló fiatal rendezővel dolgoztam, először, és nagyon remélem, hogy nem utoljára.

R.: - A rendező ebben a modern tragikomédiában merészen bánt a szavakkal, és a tettekkel is. Hogy mi lesz háromra, azt a szombati bemutatón tudhatjuk meg.

Mv.: - A főváros és Pest megye híreivel legközelebb este 6 óra előtt 10 perccel jelentkezünk. Én köszönöm figyelmüket, viszontlátásra!

süti beállítások módosítása