október 18-ától november 3-ig a Budapesti Õszi Fesztivál 2002 rendezvénysorozat

2002-10-03 14:45 Infó rádió

Info - délután



Mv.: - Mintegy negyven helyszínen kilencven programmal várja az érdeklődőket október 18-ától november 3-ig a Budapesti Őszi Fesztivál 2002 rendezvénysorozat.
Súlyok Máté a tizenegyedszer megrendezett őszi fesztivál igazgatójával Máté Péterrel beszélt.

M.P.: - A C3 és a Műcsarnok nagy látáskiállításával nyitunk, ami a látásművészeti, biológiai, technikai aspektusairól szól. A záróesemény egy bászínházi kamaraopera, Vajda Gergely az Óriáscsecemő címmel csinált egy új operát a hasonló című Déry Tibor darabból. Közte lesznek a Független Szénának színházi bemutatói, mint az Artus Színház, a Krétakör, lesz a Soros Studió Szinházi-napok, ami az elmúlt évadban a Soros-alapítvány által támogatott stúdiószínházi programok színejavát mutatja be idén kilenc előadásban. Ismét vendégünk lesz a Mediawawe ezuttal a Kultiplexben. Megint lesz négy vagy öt új helyszín az Erzsébet téri Gödörben a Sziámi együttes és baátai tartanak egy koncertet Seres Rezső emlékének és ezzel a Seres-féle mítosz kapcsán a saját gondolataikat adják elő. A kortárs művészetben klasszikusoknak számító, az európai iskolának vannak olyan képei, amik a negyvenes, ötvenes évekbe kikerültek Magyaroszágról és amerikai gyjűjteményben, a Makarius gyűjteménybe kerültek és ezeket most Böröcz András képzőművész hazahozza és csinál belőlük egy kiállítást. Lesz egy nagy Kurtág koncertünk a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekarával és néhány kitűnő szólistával, amit Peskó Zoltán vezényel a Zeneakadémián. Ötvös Péternek a fesztivál művészeti tanácsadójának a székfoglaló koncertje a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémián.

- Az október 18-ától november 3-ig tartó összművészeti fesztiválra jegyeket hol lehet kapni? Vannak-e esetleg bérletek?

M.P.: - Nincsenek bérletek, nem is tudunk bérleteket árulni, mert annyira sokfelé ágazó program-sorozat, például most már a méretek is nagyon eltérők a több, mint ezer fős Zeneakadémiától a százfős Szkéné Színházig, ahol mondjuk egy Pintér Béla bemutató lesz. Jegyeket az ismertebb jegyirodákban lehet kapni, ezen kívül a Rózsavölgyi Zeneműboltban, e-mailon a jegy@fesztivalcity.hu lehet kérni. Érdeklődni pedig a 486-3311-es telefonszámon a Fesztiválközpont közönségszolgálatánál lehet.

süti beállítások módosítása