A Magyar Oscar-díj Bizottság Pálfi György filmjét, a Huclet nevezi az Amerikai Filmakadémia díjára a legjobb idegen nyelvû film kategóriában

2002-10-15 08:33 m1

Nap-kelte



RIVALDA 2002.

- A Magyar Oscar-díj Bizottság Pálfi György filmjét, a Huclet nevezi az Amerikai Filmakadémia díjára a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. A nagy csuklás az elmúlt évek legjobb magyar filmje. Falusi burleszk és természetfilm egyben, ami krimivé elegyedik. A Huclet a 10. alkalommal útjára indult Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon látható, amelynek keretében négy budapesti helyszínen húsz ország több mint ötven filmje kerül vetítésre.

- Ami Töröcsik Mari esetében meghíusult a Nemzeti Színházban, az most Béres Ilonának sikerült a Madách Kamarában. A neves színművésznő .......... személyében férfi szerepet alakít Puskin Boris Godunov című darabjában. Béres Ilona mellett a főbb szerepekben Gálffy László, Kézdy György, valamint Végvári Tamás. Az előadást Kovalik Balázs rendezte.

- Két ellentétes ember egymásra találásáról, egyben fura kapcsolatáról szól William Masrosimone A pulóvergyűjtő című darabja. A föld fölött élő, kiszolgáltatott Roset Kerekes Éva alakítja, a felfokozott tempóban élő kamionsofőr szerepében Gáspár Sándor remekel. A Taub János által rendezett darabot a Komédium mutatja be.

- Hogyan válik egy geometriai forma, egy térkép, egy rom darabja remekbe szabott textil kompozicióvá? Párizsi kiállítása előtt a Vigadó Galéria mutatta be Hornemissza Eszter textilművész munkáit. Az alkotások november 3-ig láthatóak Budapesten.

- Szocreáltól a szüreálig címmel szintén a Vigadó Galéria ad otthont Mácsai István festőművész tárlatának. A döbbenetesen valósághű festményeket a festő 80. születésnapja alkalmából rendezett kiállításon november 3-ig tekinthetik meg az érdeklődök.

- Nagy Imrét, a politikust, a mártír miniszterelnököt Magyarországon és világszerte ismerik. De Nagy Imrét az embert, csak államférfiúi megnyílatkozásai révén. A most megjelent Viharos emberöltő című kötet Nagy Imre saját vallomása élményszerű elbeszélő stílusban gyermek és ifjú koráról. A kötet a Nagy Imre Alapítvány gondozásában jelent meg.

- Ha két autó összekoccan New York City közepén a csúcsforgalomban, a legritkább esetben indul be olyan láncreakció, amely rombadönti az érintettek életét. Ám ezen a napon egy apró közlekedési malőr esküdt ellenségekké tesz két egymásnak teljesen idegen embert. Roger Michael, a Sztárom a párom angol rendezőjének első amerikai filmje Az ütközéspont.

süti beállítások módosítása