MEGHÍVÓ

Az idén ismét megrendezzük - immár negyedik alkalommal - a nemzetközi és magyar színházi élet legújabb termését bemutató Kortárs Drámafesztivált Budapesten, s ez úton szeretnénk Önt meghívni a rendezvény programját bemutató sajtótájékoztatóra 2003. április 16-án szerdán 11.00 órára a Merlin Színház Éttermébe.
A fesztivál programja >>

Díszvendégünk ebben az évben Spanyolország, melyet a programban a barcelonai Sala Beckett társulat képvisel Ricard Gázquez és Anabel Moreno Niederungen címû elõadásával. Felkavaró elõadást láthatnak a nézõk Litvániából: a vilniusi Oskaras Koršunovas Színház Marius Ivaškevièius A kisfiú címû produkciójával mutatkozik be. Vendégünk lesz még a brit The Bush Theatre, Anthony Neilson Öltés címû elõadásával, a német Staatstheater Stuttgart Roland Schimmelpfennig Az arab éjszaka címû produkcióval és a prágai Dejvické Divadlo Petr Zelenka Hétköznapi õrületek történeteivel. A magyar közönség elõtt sem ismeretlen Jon Fosse neve, akinek Valaki jönni fog címû darabjával érkezik Svédországból a Riksteatern.

Kérjük, részvételét jelezze telefonon a 367-2166-os számon, vagy e-mailben az info@dramafestival.hu címen. A fesztiválról részletes információt ugyanezen a számon, vagy a fesztivál honlapján talál: www.dramafestival.hu


Fesztiválunk idei programjában olyan külföldi társulatok szerepelnek, melyeknek ez lesz az első vendégszereplése Magyarországon. További jelemző vonása az előadásoknak, hogy többségükben olyan szerzők műveit mutatják be, akik hazájukban a legismertebb és legsikeresebb drámaírók közé tartoznak, nálunk azonban egyáltalán nem vagy csak szűk szakmai körben ismertek.

Röviddel ősbemutatója után látható a fesztivál keretében Kárpáti Péter legújabb darabja, A negyedik kapu, a Radnóti Színház előadásában. Ismét látható lesz Budapesten A Gézagyerek, Háy János Debrecenben nagy sikerrel bemutatott darabja. Bemutatkozik a Magma Társulat is Bodó Viktor improvizációkon alapuló Attack című előadásával. Járványoktól terhes korunkban a Krétakört sem kímélte a kór: a Hazámhazám atípikus változatát láthatja a közönség Azámhazám - Mielőtt repülünk címmel, a Ferihegy 1 Tranzitjában, a Badar Köztársaság tiszti főorvosának ajánlásával. Az egyedülálló előadásért azoknak is érdemes lesz elzarándokolniuk Ferihegyre, akik már látták a Nagycirkuszban bemutatott eredeti művet. Újdonság a fesztivál történetében, hogy a programban ezúttal két határon túli magyar színház is képviselteti magát, a Szabadkai Népszínház a Nem fáj! előadásával és az Újvidéki Színház a Páccal.

A fesztiválnak idén a Millenáris Park, a Merlin Színház, a Trafó, a Kamra, a Radnóti Miklós Színház, a MU Színház, és Ferihegy I-en a Tranzit ad otthont.


2003. április 16-án szerdán 11.00 órára a Merlin Színház Éttermében
(Budapest, V. kerület, Gerlóczy u. 4., Tel: 317-9338)

Kérjük, részvételét jelezze telefonon a 367-2166-os számon, vagy e-mailben az info@dramafestival.hu címen.

A fesztiválról részletes információt ugyanezen a számon, vagy a fesztivál honlapján talál: www.dramafestival.hu


süti beállítások módosítása