Bozsik Yvette Társulat: Csoportterápia

A darab próbafolyamata egy pszichiáter aktív közremûködésével zajlott, azért, hogy a táncosok személyisége és annak õszinte feltárása jelenthesse az elõadás biztos alapját. A csoportterápiát filmre vették, majd beépítve a darab egységébe alakult ki a koreográfia. A darabot a Bozsik Yvette Társulat hat állandó táncosa adja elõ, akik egy görbe tükörben, kendõzetlenül voltak kénytelenek önnön személyiségüket és annak mélyebb rétegeit bemutatni, egyben önmagukat is jobban megismerni.

2003. május 22-25. 20.30h, Trafó

..."A Csoportterápia valójában egy okos ötleten alapuló jól kidolgozott történet, kézzelfogható, szinte kristálytiszta és mérhetetlenül őszinte. (...) A rendező elképzelése szerint azonban mindezt csak az önmaguk poklát megjárt társulattal lehet elérni. A hat színész a nézőtér felé fordulva tükörbe néz. (...)



Bozsik Yvette a lényegre nyitott - tartalmat, gondolatot és privát kitárulkozásokat mutogat. Ha úgy tetszik, a testet emeli a színjátszás fókuszába, színházat a táncművészetbe. Az előadók pedig nagyvonalú érzékeny komédiások, a magyar színházi világ huszonegyedik századba lépett piciny szeletének hiteles színészei. A színpadra lépnek, és az első percben felfedik legféltettebb titkukat. Fordított valóságshow, a kukkolók rémálma. Kell ennél több?”
Koren Zsolt (Népszava)

„Úgy indul: a táncosok gyónnak. Végül kiderül: a nézőtér részesült csoportterápiában. Őszintén megvallotta: mit szeret nézni. Mi szerez neki gyönyörűséget színházban. A közönség elragadtatott. Hálásan köszöni a játéktérből áradó szolgálatkész odaadást, a gyógyító szeretetet.”
Molnár Gál Péter (Népszabadság)


Fény:
Pető József

Videó:
Novák Erik és Juhász Ottó

Munkatársak:
Dr. Hamvas Szilárd és Porkoláb Nóra, Dr. Csernus Imre, Sosa, Vajdai Vilmos, Vati Tamás, Tokai Tibor, Gubányi György

Koreográfus asszisztens:
Farkas Katalin

Koreográfus:
Bozsik Yvette

Táncolják:
Jantner Emese, Krausz Aliz, Lisztóczki Hajnalka, Tokai Tibor, Vati Tamás, Vislóczky Szabolcs

Támogatók:
NKA, NKÖM, Erste Bank, FORD Petrányi, Sárkány István

Médiatámogató:
Súgó


További információ: Kenesei Edina, 456-2043

süti beállítások módosítása