Csehov Színházi Fesztivál

Tûz-játékkal kezdõdött Moszkvában a nagy orosz író, A.P. Csehov nevét viselõ V. Nemzetközi Szinházi Fesztivál ünnepélyes megnyitója.
A Korridor cikke erre >>

A színpadi művészetek ezen fóruma a világ egyik legelismertebbjévé nőtte ki magát mindössze tízesztendős történelme során. A szervezőbizottság, amelynek Jurij Luzskov, Moszkva főpolgármestere a vezetője, a mostani szemlére 50 országból 100 művet választott ki a fővárosi előadóhelyekre. A fesztivált a Comediantes, a legismertebb spanyol utcai társulat nyitotta Demons című rendkívül látványos műsorával a Tverszkaja téren, a moszkvai Városháza előtt, ahol a Katalóniából érkezett művészek fantasztikus tűz-játékokkal és igazi tüzijátékkal kápráztatták el a nézőket.

Az immár legendássá lett műsort több, mint 20 éve mutatja be a társulat a világ különböző helyein, mindenütt hatalmas sikerrel. Most végre a moszkvaiak is a maga valóságában élvezhetik a tüzes látványosságot, ráadásul teljesen ingyen.


A rendezők igérete szerint felejhetetlennek igérkezik a fesztivál egy másik eseménysorozata is: a franciaországi Zingaro lovasszinház fellépései a Kolomenszkoje falumúzeumban május 23-tól június 1-ig. Előadásukat a szinház vezetője, a neves rendező és lótenyésztő Bartabas állította össze a moszkvai fesztivál alkalmából. Címe a buddhimus egyik szakkifejezése: „lungta” , ami lefordítva körülbelül azt jelenti, „a szél lovai”. A lovakkal és lovasokkal együtt tibeti zenészek is fellépnek a műsorban. A Zingaro szinház előadásai számára hatalmas sátor lesz felállítva Kolomenszkoje központjában.

A Csehov Szinházi Fesztivál a fővárosban május 17-től július 12-ig tart, ennek keretében a világ minden tájáról érkezett szinházi együttesek, társulatok több, mint 40 előadást tartanak Moszkva különböző részein.


A Korridor cikke erre >>


forrás:


süti beállítások módosítása