POSZT - OFF programajánló:

A Törõcsik Mari életmû-kiállítás hivatalos megnyitója június 8-án fél hétkor lesz a Kamaraszínházban. A Színház a képzõmûvészetben címû tárlat, valamint Rátkai Erzsébet jelmeztervezõ kiállítása a Mûvészetek Házában tekinthetõ meg...
>> a teljes OFF program erre >>

Ez a cikk a Pécsi Országos Színházi Találkozó újságjában, a Hívóban jelent meg. További Hívó cikkek >>
A teljes fesztiválprogram >>
kapcsolódó fórum >>
>> a teljes OFF program erre >>

Csík György díszlet- és jelmeztervező munkáit a Pécsi Nemzeti Színházban állítják ki.

A Nyílt Fórum keretében idén is lesznek viták és felolvasó színház. A felolvasó színházban tavaly megismert Háy János darab, a Herner Ferike faterja - a Pécsi Harmadik Színház produkciója - június 9-én fél nyolckor kerül színre.

Kertész Imre Sorstalanság című regényét Darvas Iván olvassa fel június 5-én a Művészetek Házában.

A Krakkói Bagatel Színház június 13-án este kilenckor a nagyszínházban vendégszerepel a Három nővérrel. Csebutikin szerepében Jan Nowicki látható. Az előadást szinkrontolmácsolással játsszák.

Kulka János új zenés estjét mutatja be június 8-án este hétkor a Művészetek Házában.

Vári Éva a Nem bánok semmit sem című Piaf-estjével lép fel június 6-án este hétkor a Művészetek Házában.

A Színházi dal sorozat következő vendége június 6-án este nyolckor Selmeczi György lesz a Helyőrségi Klubban. Június 7-én este hétkor a volt Park Moziba várják Presser Gábort.

A Zongorapárbaj június 10-én este kilenckor a Művészeti Szakközépiskola Színháztermében lesz. A résztvevők: Darvas Ferenc, Jávori Ferenc, Selmeczi György, Szakcsi Lakatos Béla. A párbajt Mácsai Pál vezeti.

A Színművészeti Egyetem hallgatói idén is szerepelnek a POSZT-on. Máté Gábor végzős osztálya június 9-én a Helyőrségi klubban játssza a Csehov Platonovjából készült Slussz… című produkciót. Hegedűs D. Géza harmadéves osztálya Dosztojevszkijtől a Lakodalmat, valamint Zsámbéki Gábor rendezésében Csehovok című előadását játssza, Kerényi Imre diákjai három rövid musicalt adnak elő. Gyöngyösi Tamás és Ladányi Andrea első- és második évfolyamosoknak tart mozgásvizsgát. Zsótér Sándor a Lír királyt rendezi a harmadéveseknek.

- Az IFI GÉNIUSZok a Café Dante, az Uránia mozi, a Civil Közösségek Háza és a Sétatér mellett megszállják a Közelítés Galériát és a Király utcai (volt) OTP székházat. Új résztvevők az AULÁban: a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete és a Miskolci Egyetem Kulturális és Vizuális Antropológia tanszéke.

Tettyén Parti Nagy Lajos Ibusár című művét június 11-12-én este fél kilenckor játssza a Gyulai Várszínház csapata. A főbb szerepekben: Udvaros Dorottya, Lázár Kati, Széles László. Rendező: Novák Eszter

Szintén a Tettyén mutatja be a Honvéd Táncszínház Az országalma című Kárpáti Péter-darabból Novák Ferenc által koreografált előadását.

süti beállítások módosítása