Mindenkinek lehet más véleménye...

Pap Krisztával beszélget Konkoly Edit

– Mi a véleménye a Fesztiválról?

– Azt gondolom, hogy a sok vita ellenére, amit a válogatás kiváltott, illetve az embert próbáló meleg ellenére, a Fesztivál jól sikerült. Nagyon magas színvonalú kísérõprogramot kínálhattunk a közönségnek, ebben nagy része volt a fõiskolások vizsgaelõadásainak, melyeket olyan nagyszerû rendezõk állítottak színpadra, mint Szász János, Zsámbéki Gábor, Ács János vagy Zsótér Sándor. De említhetném még Novák Eszter rendezését, az Ibusárt, amely a Honvéd Mûvészegyüttes elõadása, vagy a Magyar Hangja címû szinkronhappeninget, illetve a Súgófesztivált Gothár Péter és Jordán Tamás moderálásában.

– Mi az oka, hogy a Parasztopera csak az OFF programban szerepelt?

Pap Kriszta: – Erről Németh Ákost kell megkérdezni.

– És arról mit gondol, hogy a kritikusi kar egy része fanyalog a Fesztivál kapcsán? A ma megjelent ÉS-ben Molnár Gál Péter, a múlt hetiben Koltai Tamás… Olvasta?

Pap Kriszta:– Igen. Mindenkinek lehet más véleménye, és ha ezt a megfelelő fórumon fogalmazza meg, például az ÉS hasábjain, az teljesen rendjénvaló. Az, hogy egyetértek-e vele, az már más kérdés.

– Jordán Tamás igazgatósága óta Ön is a Nemzeti Színházban dolgozik. A nemrégiben zajlott – a média által is közvetített – Jordán kontra Szikora vitáról mit gondol?

Pap Kriszta:– A művészeti titkár feladata a művészek egyeztetése. A színészek pedig leginkább teltházak előtt szeretnek játszani. A nézőtér feladata viszont hál’ Istennek nem az én feladatom.

– Mit gondol, a Nemzeti Színháznak bulvár, vagy művész színháznak kell lennie?

Pap Kriszta:– Mondjuk, egy progresszív népszínháznak, és nem szabad elitista szemlélet sugalmaznia.

Pécs 2003. június 13.

süti beállítások módosítása