Õsbemutató a Világûrben

A KFT együttes új albumát elsõként a Földönkívüliek hallhatják...

A KFT együttes tizennégy év elteltével új albumon dolgozik. A tavasszal megjelenő cédé több meglepetést is tartalmaz. Tény, hogy már az ősbemutató is meghökkentő kozmikus esemény.

A KFT itthon mindig elsőként alkalmazta a még éppencsak felbukkanó legkorszerűbb technikákat. Emlékezzünk az 1985-ös(!) multimédia programjukra, vagy az 1996-os Sportcsarnokbeli nemzetközi internetes koncertjükre. Ezúttal a zenekar tagjai úgy gondolták, hogy a harmadik évezred kezdetén új dalaikat elsőként a szokásosnál szélesebb nyilvánosság előtt, a Földönkívülieknek (E.T.-nek és társainak) mutatják be.

A neves magyar űrszakértő Schuminszky Nándor és a "KFT Földönkívüli Ügyeinek Egyesült Államokbeli Nagykövete" Christiana Garda valamint Márton András (aki egyéb iránt a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon az "UFO-fogadó Bizottság elnöke, űrparancsnok" címet viseli) közreműködésével a houstoni Team Encounter együttműködést alakított ki a zenekarral, ennek első lépcsőfoka az új album ősbemutatója a világűrben. A Cosmic Call program keretében Sir Arthur C. Clarke, David Bowie, Greg Lake és Sally Ride űrhajós üzenetei mellett a KFT zenekar dalai (Laár, Bornai és Márton szerzeményei) is útnak indulnak az univerzumba, a Naprendszeren túlra. A dalok mellett készül egy speciális, 30 másodperces videóüzenet is, amit a zenekar Herendi Gáborral, a Valami Amerika című nagysikerű film rendezőjével közösen forgat. Az adásra eredetileg 2003. február 14-én, Bálint-napkor, a szerelmesek napján került volna sor, azonban az űrkutatásban megszokott körültekintő előkészületek során, kényszerűen több alkalommal is eltolódott az időpont, az új dátum: JÚLIUS 4. A sugárzás egy óriási, 70 méter átmérőjű rádiócsillagászati antennával történik az ukrajnai Jevpatorijából.

A Cosmic Call program "civil" üzeneteket is továbbít, eddig 53 országból közel százezren jelentkeztek.

Részletes angol nyelvű információ a Team Encounter oldalán olvasható, ahol jelentkezni is lehet).

Nézd meg a földönkívülieknek készült Földönbelüli kommunikáció című videóüzenetet!

süti beállítások módosítása