2003. 07. 31. napló a Völgybõl



Úgy tûnik, kialakult itt a Völgyben egy esõtõl, programváltozástól sem visszariadó törzsközönség, amely szívósan követi helyszínrõl helyszínre a rendezvényeket.

Így aztán a látogatók jó részének már szeme se rebben, amikor a Kapolcson meghirdetett Mirkó királyfi az esõ miatt átköltözik Monostorapátira, és úgy általában a kezdési idõpontok is kissé összezavarodnak. A mûsorváltozások némileg zavarba hozzák hírkommandósainkat, akik a megadott hely és program reményében indulnak portyára. Végül Kapolcson - amely azért érezhetõen megõrizte prioritását a Völgy további csatlakozó falvaival szemben - akad bõven látnivaló


...kézművesvásár, Mesterségek Műhelye, sőt, a mai napon az idelátogató homokvárat is építhet Pálffy Istvánnal, aki majd hamarosan megérkezik Taliándörögdre, az EU-beszélgetések moderátoraként. És a mai napon érkezik Mádl Ferenc is, akiről rögvest fotósorozat készül.

Taliándörögdön, a Művelődési Házban ma megtartják az EU-beszélgetéssorozat második napját, amely egyre paragmatikusabban szerveződik a gyakorlati kérdések köré. Előbb dr. Kunos József tart előadást A magyar regionalizmus és az Európai Unió kapcsolata címmel. A délután második részét Márta István és Tolvaly Ferenc egy-egy előadása indítja, végül a hallgatóság kérdéseire válaszolnak az előadók, akikhez csatlakozik Lendvai Ildikó is.

De nem kell feltétlenül a művházba begubózva tölteni a délutánunkat itt sem; a Nemzetek Kertjében - éppen jókor, mintha a borús idő kiváltására történne - nigériaiak (nevezetesen az Ibo, Hausa és Yoruba törzs tagjai) dobolnak, táncolnak jó pörgősen. Itt zajlik továbbá a Krisna-nap is, amelyre akár el sem kell sétálnunk a Lőtér Színpadig, mert meghirdetett program-címükhöz méltóan (Krisna Völgy) a Hare Krisna-dal hullámokban hömpölyög végig a falun.

Az este menetrendszerint a zavarbaejtően sokrétű koncertekkel telített: van táncház (Öcsön, a Csík zenekar jóvoltából), jazz (Taliándörögdön, Dresch Mihályékkal), Besh o droM (Pulán). A stáb részére pedig váratlan különprogram, mivel mindkét kocsink kerekét leeresztik. Humorérzékünk megőrzése végett házigazdáink vaddisznópörköltre invitálnak házuk kertjébe, ahol a hetvenvalahány esztendős taliándörögdi bácsi lelkesen előszámolja a hajdani taliándörögdi nótákat és szokásokat, amelyek, ma már - az ő és a mi sajnálatunkra egyaránt - teljesen kimaradtak a falu életéből.

Sebestyén Rita

Völgynapló, programok, érdekességek >>

süti beállítások módosítása