Évadnyitó a Katonában

A Katona József Színház évadnyitó társulati ülésén Zsámbéki Gábor bemutatta a társulat új tagjait: Bodó Viktor a rendezõi kar tagja lett, Fenyõ Iván, Mészáros Béla és Szantner Anna pedig friss színészdiplomával szerzõdött a színházhoz. A társulattól megvált Dévai Balázs és Csákányi Eszter.

Ezután Heller Ágnes átadta a Vastaps alapítvány díjait. A legjobb rendezés díját Ascher Tamás (Őszi álom) és Máté Gábor (Az idióta) kapta, a legjobb férfi főszereplő Fekete Ernő (Az idióta), a legjobb női főszereplő Bertalan Ágnes (Őszi álom), a legjobb férfi mellékszereplők Haumann Péter (Az idióta), Bezerédi Zoltán (Az idióta), Lukáts Andor (Őszi álom) és Elek Ferenc (King Kong lányai). A legjobb női mellékszereplő díját Pelsőczy Réka és Tóth Anita vette át, szintén a King Kong lányaiban nyújtott alakításáért.
Az új évadban új játszóhelyet avat a Katona. A nagyszínház épületében októberben nyíló, mintegy harminc férőhelyes, tehát a Kamránál is kisebb stúdió elsősorban kísérleti előadások helyszíne lesz, elsőként Bezerédi Zoltán, Bán János és Máté Gábor dolgozik benne.
A Kamrában szeptember 12-én, a Katonában szeptember 21-én kezdődik az évad, a nagyszínpadon 3, a Kamrában 4 új bemutatót tart a színház. A Katona első új bemutatója Bodó Viktor és Vinnai András Motel című darabja, október 17-én, a rendező Bodó Viktor. Spiró György Koccanás című új művét rendezi ezután Zsámbéki Gábor, majd Csehov Ivanovját mutatják be Ascher Tamás rendezésében, Fekete Ernő főszereplésével.
A Kamrában az első bemutató szeptember 20-án lesz, Uray Péter Véred íze című mozgásprodukciója kerül színre. Ezután Bozsik Yvette folytatja a Katona Bakkhánsnők-sorozatát: az Euripidész-mű Zsótér Sándor által rendezett két megfogalmazása után a koreográfus most Bacchanália címmel készít táncelőadást. A kortárs orosz szerző, Vaszilij Szigarev Fekete tej című darabját Gothár Péter rendezi, majd Zsótér Sándor Vörösmarty Csongor és Tündéjéből készít előadást. A színház A talizmán sikeres bemutatója után ismét a Szentendrei Teátrummal közösen készít előadást. Brecht Puntila úr és szolgája, Matti című darabját Máté Gábor rendezésében először Szentendrén mutatják be 2004 nyarán, majd a következő évad elején kerül be a Katona nagyszínpadára.

süti beállítások módosítása