Sorsdöntõ évadkezdés a Nemzetiben


"Ezt az évadkezdést sorsdöntõnek és történelminek érzem" mondta Jordán Tamás a Nemzeti Színház évadnyitóján a Nemzeti Színházi Krónika szerint.

A teljes interjú itt található >>

Részlet a Nemzeti Színházi Krónika interjújából:

A dolgok gyakran a stíluson múlnak. Hogy az ember milyen formában tálalja a gondolatait. Akkor este arról beszéltem, hogy mennyire fontosnak tartom a műhelymunkát, azt hogy megnézzük egymást a próbákon, hogy a büfében akár az összeveszésig merjünk vitatkozni szakmai kérdésekről. Tehát nem titkokról volt szó, de azt szerettem volna elérni, hogy ez egy intim hangulatú együttlét legyen.



Egy adott életszakaszban mindenki másként éli meg az eseményeket. Én, a magam életében, ezt az évadkezdést sorsdöntőnek és történelminek érzem. Az önmagában is esemény, hogy belép egy új igazgató, akárkiről is legyen szó, és elkezd a Nemzetiben - ami ugye nagyon fiatal intézmény még - egy új szezont. Az én életemben pedig még hangsúlyosabb. Az idén töltöttem be a hatvanadik évemet, felteszem - és ezt nem keserűen mondom -, hogy nagyon sok, hatalmas alkotásra már nem lesz lehetőségem.

Nekem ez "A" feladat, ami, úgy érzem, hogy összegzi az életemet. Egyetemi Színpad, 25. Színház, Kaposvár, Merlin- és a "tetején" a Nemzeti. Úgy is lehet tekinteni, hogy az előző állomások azért voltak, hogy ezt nagyon jól tudjam csinálni. Tehát, nekem ez szinte élet-halál kérdés, de nem egzisztenciális értelemben és nem is a "mindent akarás" értelmében, hanem -szinte eltúlozva- az életem értelmének megvizsgálása szempontjából.

A teljes interjú itt található >>

süti beállítások módosítása