Az Új Színház új évada elé

Az Új Színházban is megkezdõdtek a próbák az októberi két premierükre. Az egyik a francia Bernard Koltes drámájából készül, melyet Vidnyánszky Attila rendez, és címszereplõként, vagyis Roberto Zuccoként, az Új Színházhoz szerzõdött Trill Zsolt látható. A sok kitûnõ színész mellett az egyetemi gyakorlatát töltõ Kovalik Ágnes is szerepet kapott. Bemutató október 4-én.

A következő premierük ezután közel egy héttel lesz, vagyis október 10-én, melynek címe Csak bűnök és bűnök, írója August Strindberg, rendezője pedig Rudolf Péter, aki az Új Színház frissen kinevezett művészeti vezetője. Strindbergnek ezt a művét eddig még nem játszották Magyarországon. A szereplők között Huszár Zsolttal találkozni, aki ettől az évadtól a társulat tagja, és Géczi Zoltánnal, aki szintén egyetemi gyakorlatát tölti az Új Színházban.

Ezután Taub János rendezi Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című tandrámáját, Parti Nagy Lajos friss fordításában, Szacsvay László vendégszereplésével, Takács Katival, Eperjes Károllyal, Dengyel Ivánnal, Kisfalussy Bálinttal a főbb szerepekben. Közben a stúdióban Sopsics Árpád viszi színre Sam Shepard magyarul még nem játszott művét, a Hazug képzeletet. És tavasszal Jiři Menzelt, a világhírű filmrendezőt várják, aki Michael Frayn Még egyszer hátulról című vígjátékát állítja színpadra.

süti beállítások módosítása