Képesvölgy

KIÁLLÍTÁSOK AZ ÚJ SZÍNHÁZ GALÉRIÁBAN: Október 3-án, pénteken 17 órakor nyílik meg és november 3-ig látható KASSAY RÓBERT fotográfus KÉPESVÖLGY c. kiállítása
A kiállítást megnyitja: Márta István fesztiváligazgató

Vannak bátor, vagy inkább vakmerő emberek, akik extrém sportokat űznek, talán hívhatnánk őket adrenalin hajhászóknak is.



Különös képességek és bátorság híján, ellenben megrögzött adrenalin függőként: én 30 éve SZENVEDÉLYESEN fényképezek. Számomra műterem az egész világ, és modell benne minden élő és élettelen. Az okoz igazi örömöt, ha egy eseményt, szituációt beavatkozás-átrendezés-beállítás nélkül, pontosan és hitelesen, "képíróként" sikerül megfogalmaznom. Természetesen a fotós jelenléte már önmagában is befolyásoló tényező, viszont alapvető etikai kötelességem tudatni: jelen vagyok, fényképezek!

A szabadság és a fényképezés magányos dolog.....de néha "kell egy csapat". Ilyenkor ösztönösen a hasonszőrűek társaságát keresem. Szerencsés esetben olyanokkal hoz össze a sors, akik szemléletük és tevékenységük alapján közel állnak hozzám. Ők színészek, színházi szakemberek, zeneszerzők, zenészek, képzőművészek, filmesek, egyszóval alkotó emberek. "Civil" foglalkozásukon felül olyan művészeti fesztiválokat szerveznek a mai magyarországi feltételek között − önpusztítók, adrenalin-függők előnyben! − mint a Mediawave, vagy jelen esetben a MŰVÉSZETEK VÖLGYE.



A sport-hasonlatnál maradva nevezhetnénk ezeket az eseményeket akár Művészeti Olimpiának is, ahol a fotográfus dolga mindössze annyi, hogy a feladott számtalan magas labdát megpróbálja leütni. Remélem néhányszor sikerült.
Mindenestre én egy időre feltöltődtem a szükséges mennyiségű adrenalinnal.

Kassay Róbert
Völgyfotós


Új Színház, 1061 Bp., Paulay Ede u. 35.
T.: 269-6021
www.ujszinhaz.hu; uj.szinhaz@pronet.hu

süti beállítások módosítása