Krétakör-október

Október hónapban újabb bemutatóval várjuk nézõinket. Csehov darabját, a Sirályt, Siráj címmel 23-án 20 órakor mutatjuk be a Fészek Klub Kupolatermében. Mivel számos visszajelzést kaptunk a cím általunk használt írásmódjával kapcsolatban, álljon itt néhány sor az elõadás készülõ mûsorfüzetébõl, mely reméljük, hogy rávilágít szándékainkra...

Csehov művét gazdag, titkokkal teli, felülmúlhatatlan remekműnek tartjuk, amelynek számtalan olvasata van, és minden kor, minden történelmi helyzet mást tart fontosnak, mást emel ki belőle. Ezért gondoljuk úgy, hogy a mi előadásunk, bármennyire törekszünk is a tökéletességre, nem lehet "a" Sirály, csak annak egyik változata; legfeljebb csak megközelítheti a darab mélységét és gazdagságát. Ezt jelezzük azzal, hogy már a címben is elhelyeztünk egy apróbb hibát.

Ismét felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a Fészek Klubban a terem adottságai miatt mindössze 50 nézőt tudunk fogadni. Pénztárban, jegyirodában ezúttal nem áll módunkban jegyeket árusítani, az érdeklődők közönségszervezőnknél, a 06-20-241-80-30-as számon vagy a jegy@kretakor.hu e-mail címen igényelhetnek belépőt.
A Siráj előadásnapjait megtalálják honlapunkon: www.kretakor.hu





Szeptember-októberben három fesztiválmeghívásnak tettünk eleget, mindháromszor W - munkáscirkusz című előadásunkkal. Szeptember 17-én a ljubljanai Ex Ponto, szeptember 22-23-án a belgrádi BITEF, október 7-8-án a wroclawi Dialog Fesztiválon lépett fel társulatunk. Az idén harminchetedjére megrendezett Bitefen előadásunk, mely az MTI beszámolója szerint "szélsőséges indulatokat gerjesztett a színikritikusok és a nézők körében", a zsűri különdíját nyerte "a produkció kollektív munkájából sugárzó erőért, mely egyszerre teremt univerzális illetve személyes színpadi és alkotói világot".

Október 25-én Siráj előadásunk után a Fészekben kerül sor a Krétakör Tánczenekar budapesti bemutatkozására. A társulatunk tagjaiból felálló együttes koncertje előreláthatólag éjfélkor kezdődik, belépőket (450 forintos áron) a koncert előtt a helyszínen lehet igényelni. A fergetegesnek ígérkező eseményre mindenkit szeretettel várunk.

A Krétakör Tánczenekar további fellépései: november 29-én 24 órakor a Fészek Klubban és december 3-án 21 órakor a Mountex-házban (Budapest, Váci út 19.)

Október 28-án, a Siráj előadása után közönségtalálkozóra hívunk minden érdeklődőt. A beszélgetést körülbelül 23 órakor kezdjük, az est moderátora társulatunk színművésze, Scherer Péter lesz.

November 1-én 20 órától a VIII. Soros Stúdiószínházi Napok keretében játsszuk Marius von Mayenburg A hideg gyermek című darabját. Az előadás október 30-án és 31-én is megtekinthető a Millenáris Fogadójában.

2003. október. 17.

süti beállítások módosítása