Közönségdíj - Pécs

Fillár István a Pécsi Nemzeti Színház legnépszerûbb színésze



"A Pécsi Nemzeti Színház legnépszerûbb színésze" díj érdekessége, hogy kizárólag a színházlátogatók szavazatai alapján választják meg az év legjobb színészét, ami a színmûvészek számára valódi visszajelzést és elismerést jelent mûvészi munkájukról.
A nézõk minden színházjegyhez egy szavazócédulát kapnak, amire az elõadás végén felírhatják annak a mûvésznek a nevét, aki aznap a legjobban tetszett, majd a lapot bedobják egy ládába. Minden bemutató új jelölteket hoz, így a díjra esélyesek sorrendje folyamatosan változik a színházi évad végéig.

Fillár István a Pécsi Nemzeti Színház legnépszerűbb színésze



A Pécsi Nemzeti Színház és a British American Tobacco Hungary idén is átadta a legjobb színésznek járó Közönség Díjat, amit a 2002/2003-as évadban nyújtott művészi munkájáért Fillár István kapott meg - immár második alkalommal.

A díjat a Pécsi Nemzeti Színház és legjelentősebb szponzora, a British American Tobacco Hungary alapította 1994-ben. Azóta minden évben egy színművész az előző évadban nyújtott alakításáért kapja meg, a közönség döntése alapján, a pénzjutalommal is járó kitüntetést. A közönségdíjat Lábody László, a British American Tobacco Hungary vállalati kapcsolatok és szabályozási ügyek igazgatója adta át Fillár Istvánnak, akit a pécsi közönség másodszor választott a város legjobb színészének.

"A Pécsi Nemzeti Színház legnépszerűbb színésze" díj érdekessége, hogy kizárólag a színházlátogatók szavazatai alapján választják meg az év legjobb színészét, ami a színművészek számára valódi visszajelzést és elismerést jelent művészi munkájukról.
A nézők minden színházjegyhez egy szavazócédulát kapnak, amire az előadás végén felírhatják annak a művésznek a nevét, aki aznap a legjobban tetszett, majd a lapot bedobják egy ládába. Minden bemutató új jelölteket hoz, így a díjra esélyesek sorrendje folyamatosan változik a színházi évad végéig.

A korábbi években a Pécsi Nemzeti Színház közönsége számos tehetséges színészt részesített ebben az elismerésben. A tavalyi díjazotton, Németh Jánoson kívül, olyan művészek szerepelnek a kitüntetettek névsorán mint Lesznyák Katalin, Gregorovics Tamás, Lázár Balázs vagy Stenczer Béla.

süti beállítások módosítása