A Krétakör Színház sikere Franciaországban

A Krétakor Színház november 10-tõl november 23-ig a La Comedie de Reims meghívására Franciaországban, Reimsben vendégszerepel.
Az elsõ héten öt alkalommal játszották Leonce és Léna címû elõadásukat. Az elõadással kapcsolatban a helyi kritika kiemelte a játék
élvezetét:
"Ez a színház magas szakmai színvonalával és elkesedésével ámulatba ejti a közönséget. Néhány pillanat alatt a költészet filozofiába, vagy kicsattanó mulatságba csap át."

A társulat rendezője és művészeti vezetője, Schilling Árpád workshopot tartott a francia érdeklődőknek Csehov Sirálya kapcsán.



A programokat színesítette a Krétakor SzínészTáncZenekar múlt szombat esti koncertje, amely hatalmas sikert aratott nemcsak a jól ismert francia slágerekkel, hanem a különböző magyar, orosz és japán dalokkal is.

A második héten először a Wulf Twiehaus által rendezett A hideg gyermeket kétszer, míg a Schilling Árpád rendezésében nemrég bemutatott Siráj c. előadásukat háromszor adják elő. Szombat este a SzínészTáncZenekar újabb koncertjével búcsúzik a Krétakör
Reimstől.

Tóth Mária, Krétakör Színház,
sajtós és közönségszervező

süti beállítások módosítása