Bolondokháza Székesfehérváron

November 28., péntek, 19 óra, a Pelikán Teremben

Axel Hellstenius:
BOLONDOK HÁZA

színmû

Sokan gondoltunk már arra, milyen lenne új életet kezdeni. Axel Hellsteinius drámájának szereplõi nem gondolkodnak ezen, mivel nem is tehetnek mást. Elling és Kjell nemrég szabadultak Norvégia egyik ismert elmeszanatóriumából, azzal a feltétellel, hogy bebizonyítják maguknak és a külvilágnak: képesek az önellátásra, a valóság érzékelésére, tájékozódásra - meg tudják ítélni, mire van és mire nincs szükségük a boldogulásukhoz.

A szerző mikroszkopikus bontásban vizsgálja a legegyszerűbb emberi érzéseket, hőseivel megpróbál rákérdezni a legalapvetőbb adottságainkra, kényszereinkre, vágyainkra, álmainkra, késztetéseinkre; szinte gyermeki naivitással élhetjük újra a felnőttek világát két koravén gyermek szemével nézve azt. Megkérdőjeleződik minden – az is, ami természetesnek veszünk, adottnak, s talán eszünkbe sem jutott sohasem vizsgálni, miért is van így...

Elling és Kjell segítségével újratanulhatjuk a világot, s megpróbálhatjuk megérteni, mi is vezet a boldogulásunkhoz. Miből vagyunk összerakva.

Axel Hellstenius:
BOLONDOK HÁZA
színmű
Fordította: Domsa Zsófi
Elling: Kuna Károly
Kjell: Gazdag Tibor
Frank: Juhász Illés
Gunn, Reidun, Pincérnő: Zakariás Éva


Díszlet: Telihay Péter
Jelmez: Kovács Yvett
Szcenikus: Horváth Judit

Rendező: Telihay Péter



fotók: Vitányi Árpád

süti beállítások módosítása