Absurdistan beköltözik a Nemzetibe

Premierrel mutatkozik be Dunaújváros Táncszínháza a Megyejáráson
Két Ionesco-mû táncszínházi, erõsen átdolgozott adaptációjával mutatkozik be Dunaújváros Táncszínháza december 6-án 19.30-kor a Nemzeti Színház Kamaratermében, a Megyejárás programsorozat keretein belül. A Kopasz énekesnõ és a Különóra apropójára készült sajátos színpadi nyelvezetet használó elõadásban ugyanazokra a kérdésekre keresnek válaszokat, mint az alapmûvekben. Rácz Attila Cicero, az elõadás koreográfus-rendezõje mozgáselemeket alkalmaz a hagyományos prózai színházi eszközök helyett, mindezt oly módon, hogy szórakoztasson is.

Premierrel mutatkozik be Dunaújváros Táncszínháza a Megyejáráson

A "Koponyaszőrzet nélküli dalműelőadó (hímek kizárva)"-részben a zenét a szövegek dadaista monotonitásának elzeneiesedése szolgáltatja, melyek ezzel nem releváns hétköznapi mozgásokkal párosulnak. Formailag összeegyeztethető dolgok találkoznak, amik logikailag nem illenek össze. Az előadás egyetlen szőrös bugyorra emlékeztető térben játszódik, melyben a színváltások az ókori görög drámák tragikus karához hasonló módon oldja meg a rendező, talán azért, mert Ionesco szerint a legabsztraktabb a görög dráma. A két alapmű mellett a "Ionescológiai tanulmányok" kiegészülnek kortársa, E. Cioran filozófiai írásaiból és levelezéseiből átemelt részletekkel is.

Absurdistan

Ionescológiai tanulmányok két felvonásban

Koponyaszőrzet nélküli dalműelőadó (hímek kizárva)



"Minden esemény jelenvalóságát csak az az abszurditás igazolhatja, melyet az adott esemény a valóságban létrehoz, vagy ellenkezőleg: aláás."
E. Ionesco

Dramaturgiai munkatárs: Fehérvári Tamás


.
Fekete rinocéroszok tavaszi vonulása
avagy
Különóra

"Önmagában bármelyik eszme semleges, legalábbis annak kellene lennie; az ember azonban életre kelti, belevetíti a maga fellángolásait és elmebajait... Így születnek az ideológiák, a doktrínák, a véres bohózatok."
E. Cioran




Előadja Dunaújváros Táncszínháza:

Ábrahám Nóra, Bálint Péter, Bánhegyi Nikoletta, Fejes Krisztina, Kelemen Márta,
Lőrincz Máté, Móri Csaba, Polgár Dóra, Subi Zoltán, Suplicz Mihály, Szabó Ákos, Széles Erika, Thiard- Laforest Csaba, Topperczer Anita, Vértes Mihály

Tánckarvezető: Móri Csaba
Asszisztens: Bálint Péter - Suplicz Mihály
Játéktér: Rácz Attila
Jelmez: Skaliczky Andrea

Koreográfus-rendező: Rácz Attila Cicero

süti beállítások módosítása