Hétvégi bemutatók Budapesten

Györgyike, drága gyermek - A Hárpia megzabolázása - Az orr - Hazug képzelet - Hamupipõke

A Nemzetiben Szomory Dezső színművét, a Györgyike, drága gyermek címűt láthatja mától a közönség. A rendező: Béres Attila, a címszereplő : Kovács Patrícia. Fontos szerepekben látható: Molnár Piroska, Törőcsik Mari, Schell Judit, Kulka János és Hollósi Frigyes.

A Hárpia megzabolázása, avagy A makrancos hölgy címmel mutatják be ma este Shakespeare művét Keszég László rendezésében. A Madách Kamara premierjén Katát Für Anikó, Petruchiót Gálffi László játssza. Az előadásban szerepel: Bíró Kriszta, Debreczeny Csaba, Dömötör András, Dunai Tamás, Járó Zsuzsa, Máthé Zsolt, Pletl Zoltán, Szűcs Gábor és Végvári Tamás. A zenész: Márkos Albert. Az előadás szövegkönyvéhez Nádasdy Ádám fordítását használták.

A Magyar Színházban Az orr című művet mutatják be. A Gogol-írást színpadra alkalmazta az előadás rendezője, Vidnyánszky Attila. A darab műfaja: ORRrontás - zenével. Aki elvesztette az orrát, Kovaljov: Szakácsi Sándor, az Orr: Bede Fazekas Szabolcs. A produkció fontos szerepeit játssza Császár Angela, Csernus Mariann, Hámori Ildikó, Iglódi István, Kubik Anna, Sipos Imre és Szakácsi Sándor.

Tragikomédia Az Új Színház pénteki bemutatója: Sam Shepardtól a Hazug képzelet. Rendező: Sopsits Árpád, a főszereplők: Bánsági Ildikó és Király Levente. A Paulay Ede utcai teátrum stúdió-előadásában szerepel Almási Sándor, Géczi Zoltán, Györgyi Anna, Huszár Zsolt, Nagy Mari és Pálfi Kata.

A Vidám Színpad Kis Színpadán ma este Csala Zsuzsa és játszótársainak zenés műsora a premier, a Csala-mádé. A játszótársak: Faragó Vera, Harsányi Gábor, Rátonyi Hajni, Selmeczi Tibor és Straub Dezső. Rendezte: Kalmár Tibor.

Holnaptól két új gyerekelőadás - egy-egy Hamupipőke-történet - kerül a fővárosi repertoárba. A Kolibriben Balla Margit és Balogh József zenés játékát kínálják a hat éven felülieknek. Rendező: Balla Margit. Hamupipőkét Santana Lorena játssza, Ramiro herceget Gémes Antal.

A másik Hamupipőke-produkciót, zenés mesejátékot bábokkal- a Stúdió K mutatja be a Nemzeti Színház Stúdiójában szombat délelőtt tizenegykor. Mosonyi Aliz darabját Fodor Tamás rendezte. Hamupipőkét Homonnai Katalin és Szabó Domokos játssza, a herceget Z. Papp Zoltán és Baksa Imre. További szerepekben: Nádasi László, Kakasy Dóra, Nyakó Júlia, Hannus Zoltán és Tamási Zoltán, valamint a Rossini Trió.

süti beállítások módosítása