Stomp a Budapest Kongresszusi Központban

Az elõadás különbözõ ötletekbõl áll össze: néha a ritmus a mérvadó, néha a vizuális hatás, néha egy új hangszer felfedezése. Az elõadásban a ritmus a legfontosabb, a mozgás másodlagos, de megpróbálják a kettõ keverékét érdekesebbé és vonzóbbá tenni azáltal, hogy komikus elemeket is alkalmaznak.

A csoport rendszerint a "kopogtatókból", táncosokból és azon emberekbõl áll össze, akik szívesen szerepelnek együtt a színpadon. A STOMP csapat mindig 12 elõadóból áll. A show fizikailag annyira megterhelõ, hogy egy este nyolc embernél több nem áll a színpadon, így a többi másik négy szereplõnek van egy kis ideje pihenni.
Természetesen minden tárggyal ki lehet adni valamilyen hangot, még a vízzel is, de hogy az elõadás része lehessen, mindenekelõtt érdekesnek kell lennie és könnyen felismerhetõnek, mint használati tárgy. Innentõl az elõadónak kell játékba hozni és lehetõvé tenni, hogy életre keljen, kifejezõvé váljon.

Szemeteskukából, gyufásdobozokból, és mindenféle szemétből vará-zsolnak eszméletlen előadást. Forognak, köröznek, kúsznak-másznak, kerekeken dobolnak, ugrálnak, székekre lépkednek és dobognak, fedőket ütnek össze és nem utolsó sorban használják a lábukat - ez a STOMP, Anglia virtuóz mesterséges zajkultúra csapata. Március 3. és 8.-a között hazánkba is ellátogatnak, nyolc előadáson kápráztatják majd el a Budapest Kongresszusi Központ közönségét. A jegyek október 1-től kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban.





Az eszközök egy része inkább a kinézet alapján, mint a hangzása után kerül kiválasztásra. A STOMP hangszerek listája minden évben változik egy kicsit; új tárgyakat mutatnak be, míg más tárgyak - immár véglegesen - a szeméttelepen végzik. Hangszereik közé tartoznak például a szemetesvödör, a benzines öngyújtó, műanyag hordó, a seprű, a szemeteskuka teteje, a mosogató, papírköteg stb.
A színpadi háttér fémvázból, hullámbádogból, válogatott alkatrészekből, ócskavasból és műanyagból áll. Az európai társulat a fény- és hang-technikát is magával viszi.
Ha a STOMP útra kel, akkor két 12 méteres kamionnal tudja ezt csak megtenni.



Sajtóvélemények:


"Pfft, zisch, klack, mágia és szemét – grandiózus mint Fred Astaire, vicces, mint Buster Keaton és költői, mint a Circus Roncalli."
/Der Spiegel/

"Tiszta színpadi varázslat, hihetetlen, eredeti. Egyike a legvadabb és legötletesebb ritmusnak és mozgásnak, amiket eddig megismerhettünk."
/The Times/

"Hétköznapi eszközökkel csak a STOMP tud ilyen magával ragadó zenét alkotni. Egy színmű, ami kultusszá vált."
/France Soir/

További információ: Naszály György 20/921-8312, Garancsi Ágnes 70/213-6341

süti beállítások módosítása